marți, 31 iulie 2012

Ce urmeaza ?


Nu cred ca se va sfarsi criza politica odata cu (in)/validarea rezultatului referendum-ului de catre CC.
Asadar oricare ar fi rezultatul, lupta nu se va incheia aici. Spre disperarea omului de rand, care vrea ca atunci cand vine acasa sa nu auda la televizor sau la radio injurii exprimate de cei care conduc aceasta tara. Omul de rand are nevoie de liniste, de relaxare, de stabilitate financiara si sociala.
Din pacate pentru noi, realitatea economica din tara nu ne-a fost de mult ajutor in acest sens in ultima perioada. In ultimul timp mi-a fost dat sa vad cum oameni care erau prieteni, au devenit dusmani odata cu declansarea razboiului politic. Asta inseamna ca suntem cu totii patimasi, gata sa "dam o mana de ajutor" celor pe care ii sustinem. De cele mai multe ori acest gen de comportament degenereaza in mod regretabil. L-am votat pe ultimul presedinte in ambele randuri, pentru ca de fiecare data nu am avut alternativa... Nu as fi putut sa dau votul nici lui Bombonel nici celuilalt care a decis ca este mai bine sa faca o vizita nocturna principalului mogul de presa taman in noaptea de dinaintea confruntarii decisive cu oponentul sau.
Asa cum nu am avut alternativa atunci cand comunistul Ilici a ramas in turul doi cu Valium Diazepam in 2000... De fiecare data cei pe care i-am ales au iesit pentru ca a fost ... conjunctura de asa natura. Nu mai pun in discutie modalitatea in care s-a votat, stim cu totii cum se voteaza. Am avut ocazia sa fiu observator in doua randuri anii trecuti cu ocazia alegerilor. In mediul rural. Primarul statea in fata curtii scolii si le spunea oamenilor cum trebuie sa voteze. La tara oamenii nu sunt patimasi, nu isi pun intrebari, nu fac politica. Ei isi vad de ogor, de mancare pentru animale, de greutatile gospodariilor. Lasa deciziile "importante" in seama celor cu scoala. Care le spun ce sa voteze, ca sa iasa "ai nostri"...
Asa cum acum am decis ca nu trebuie sa legimitez cum au preluat puterea indivizii care conduc parlamentul si guvernul. Pur si simplu nu m-au convins cu actiunile lor. Nu au fost diplomati, nu au fost pregatiti sa ia puterea sau mai bine zis nu au avut oameni pregatiti, altii decat vechii comunisti, nu au actionat legitim sau cu prudenta, au actionat in forta, au mintit, au manipulat, au furat (voturi) si altele care nu-mi vin acum in minte... Au actionat ca o junta militara, in dulcele stil clasic dinspre est... Urmarea? Punerea la zid de catre intreaga comunitate europeana si nu numai. Urmarile vor fi de durata si vor lasa goluri adanci in buzunarele romanilor. Personal cred ca dupa cele intamplate niciunul dintre cei aflati acum la butoane nu mai este vrednic spre a ramane la carma tarii. S-au spus cuvinte mult prea urate de catre toti cei de la care aveam pretentii sa se comporte in concordanta cu pozitia pe care o detin. Pacat de tineretea primului ministru, pacat de viitorul lui politic, care se prefigura a fi unul glorios... Pacat de atatia ani in care viitorul fost presedinte a ...fost presedinte. Despre Cretinel ce sa mai spun? El nu are nicio vina, el nu a fost nimic. Sunt jalnici cu totii. Ce mai astept de la actuala clasa politica? Nimic. Desi sper si eu multe, sunt convins ca nu se va schimba nimic radical in bine pentru societate.
Sunt profund dezgustat de tot acest tavalug de minciuni innodate care nu se mai termina, reversate de la cele mai inalte tribune ale tarii... In rest... asteptam ziua de maine.

Niciun comentariu: