marți, 19 iunie 2018

Despre o mare rusine nationala




Despre ce se intampla acum in Romania probabil ca se va scrie nu acum, ci in cartile de istorie, ca evenimente care au influentat in mod nefast drumul acestei natii.

Ce se intampla acum in tara este mai rau decat regimul lui Iliescu, despre care credeam ca este cel mai rau lucru posibil si iata ca din nou somnul natiunii naste monstri.

Era o vreme in care ma atacam cu cei care votau cu PSD in fiecare mandat si la fiecare alegeri. Am intuit bine ce vremuri aveau sa vina si am abandonat orice speranta acum cativa ani, cand am decis ca usa s-a inchis pentru mine acolo. 

Acum as spune sa ii pupati intre cur pe pesedei voi, cei care i-ati votat fara satz, voi cei care le-ati dat votul vostru pentru o viata mai buna. Nu spun ca nu aveti si acum o viata mai buna, pentru ca stiu ca sunteti in slujbe bune si lipsite de complicatii, abonati la banul public si fara stresul zilei de maine. Sau doar pentru ca atat puteti, dar pentru asta macar tot trebuie sa ii pupati intre cur pe pesedei.

Dar ba betz, va veni vremea in care nu veti mai avea ce pune pe masa cu lipitorile care sug acum dar si in viitor prin pensile lor speciale din drepturile voastre actuale sau viitoare. Ce pilonul 2 de pensii, ce pensii de stat, de unde credeti ca le vor mai plati, in contextul in care deja s-au imprumutat pe 30 ani doar ca sa plateasca salarii si pensii acum? 

Nici macar nu am ce sa scriu despre acest subiect. Nici macar nu vad – dupa cum cred ca nimeni nu poate realiza impactul pe viitor al acestor modificari – modul in care legile modificate vor afecta dreptul commercial cu partenerii tarii noastre, cum vor afecta investitiile straine, cum vor afecta contactele politice internationale aceste zvacniri din rect ale parlamentarilor rusinii.

Imi dau insa seama ca nu are sens sa ma gandesc macar sa ma intorc vreodata acasa si sa incerc sa fac ceva acolo. Nu mai are sens, pentru ca orice a fost vreodata normal acasa, acum nu mai este. Acum esti asteptat doar sa cotizezi taxe si impozite doar ca sa le faci pula mare celor ca Nicolicea si Vioricile din dotare. Imi pare rau, dar nu multumesc. Probabil ca voi evita si vacantele pentru ca ce as avea sa vad, in afara de familia ramasa acolo? Aceleasi gropi, aceleasi autostrazi existente doar pe hartie, acelasi rahat de caini pe trotuare. 

Evident ca sunt mahnit si ca in sufletul meu sper sa se intample o minune de 28 ani cu aceasta tara minunata, care din pacate a incaput pe mana unor borfasi.

Nici eu nu mai cred ca se va rezolva ceva printr-un miting, avand in vedere tupeul de borfasi a celor care dau foc la tara in fiecare zi. Nu mai cred in asa ceva. Romania trebuie sa poata mai mult, trebuie sa faca ce nu a reusit acum 28 de ani, atunci cand trebuiau exterminati toti cei care aveau sa isi imprastie semintele pana azi prin parlament. 

Trebuie acum scosi toti de coaie din parlament, tunsi chei si lasati sa mearga acasa in dizgratie.

Cineva va trebui sa faca asta si cei mai potriviti sa o faca sunt cei care mai spera acum in dreptate in viata asta. Altfel, veti muri incalecati de sobolanii astia rosii, care deja nu se mai sfiesc si isi dau legi personale pentru a scapa cu totii de pedepse. Rusine Vosganianule, gaozar sobolanist ce esti, cum ai mai plans tu in plen acum doi ani ca sa nu incuviinteze parlamentul arestarea ta, acum ai tupeul sa spui ca trebuie sa va salvati nu cate unul ci toti odata… Numai pentru acest gaozar si parlamentul trebuia inconjurat de oameni cu furci in maini. 

Din pacate poporul roman nu a excelat niciodata in a-si apara drepturile incalcate de boierime, a preferat mult mai bine statutul de iobag.

Sad.


Niciun comentariu: