luni, 16 iulie 2012

Onanistii de serviciu...


Ma intreb ce fel de om este un individ care spune ca lui nu-i dicteaza nimeni ce sa faca, iar dupa 2 zile vine si spune ca va respecta intocmai ceea ce altcineva i-a impus sa faca...
Dar un individ care spune ca intalnirile avute au fost fructuoase, si benefice, insa nu recunoaste ca a venit inapoi in tara cu o tema de facut: de raspuns la 11 intrebari - IN SCRIS!!!! Cand acelasi om spune ca a raspuns solicitarilor, dar in acelasi timp beneficiarul lamuririlor declara ca nu a primit raspuns complet la intrebari, oare ce mai poti crede? Poti sa dai la un astfel de nivel raspunsurio incomplete? Azi iti raspund la doua intrebari, maine la inca doua? Pe buna dreptate ca cei doi nu inteleg rolul lor, rolul interlocutorilor europeni si rolul nostru ca tara. Ei joaca de fapt pacalici cu cineva pe care nu-l inteleg.
Cei doi au o tema in aceste zile si tema a venit brutal, ca o lovitura peste cap data fara veste. Tema a venit fara drept de apel: faceti asa cum trebuie sau zburati efectiv! Si nu singuri ci cu toata tara care va sustine ca pe niste mascarici fara experienta ce sunteti!
Cand cei doi spun ca legamantul amoros dintre galbeni si rosii este dispus sa accepte desfasurarea referendumului in conformitate cu deciziile CCR, asta inseamna ca nu au incotro, inseamna ca au fost somati sa faca intocmai.
Cand occidentul iti cere garantii in scris, inseamna ca nu faci nici cat o ceapa degerata in ochii lui!
Inseamna ca niciodata nu vei fi recunoscut ca partener egal daca ai calcat in strachini atat de brutal, daca te-ai luat de guler cu cel mai puternic om de pe continent, cancelarul celei mai stabile (aproape) tari europene spunandu-i ca nu va vota el la referundum! Scuzele nu isi mai au rostul! Diplomatia se invata si in cei 7 ani de acasa! Nu bati din picioare cand nu iti place ce-ti reproseaza interlocutorul! Incerci sa il convingi mai intai de necesitatea si coerenta masurilor luate.
Oare indivizii acestia ne cred oligofreni pe toti? Indiferent cat vor fura si cate tombole cu galeti si sacosi cu pui, ulei si zahar vor da, occidentul le va da peste bot, pentru ca au furat prin toate mijloacele si nu au fost cinstiti in ceea ce au declarat.
Cine pierde din toata aceasta afacere? Omul de rand, care are cel putin un credit in valuta si care vede in fiecare zi cum rata lui transformata in lei, il lasa fara drept de apel cu mai putini bani pentru plata mancarii, a gazelor, a apei, a hainelor pentru copii... Nu se acceseaza fonduri europene, nu se mai fac investitii, nu mai suntem demni de incredere... Ei nu pierd, pentru ca sotiile lor sunt europarlamentari, parintii lor sunt in varful piramidei, afacerile lor sunt ferite de lege iar cotizantii lor se intreg a-i linge prin toate gaurile...
Ei sunt satisfacuti pe deplin! Ei manipuleaza doar opinia publica asa cum la randul lor sunt manipulati de cei care trag sforile in aceasta tara.
Din pacate, in Romania jumatate din tara vrea sa continue reformele pornite si asa atat de greu, mergand tot pe mana dreptei iar cealalta jumatate s-a saturat pe buna dreptate de sacrificii pe spatele sau, astfel ca a decis sa se intoarca la stanga... Nu poti sa condamni nicio parte... Ce se va intampla, cine va reusi sa produca cele mai mari emotii astfel incat sa aduca din electoratul celalalt ori mai putin decis, ramane de vazut... Insa in ce ma priveste, deocamdata nu exista alternativa. Cei doi, cu astfel de manifestari, nu pot sa fie conducatorii acestei tari! Altfel, inseamna ca ne lasam condusi de niste onanisti si nici macar de niste onanisti celebri...


Niciun comentariu: