miercuri, 1 august 2012

Cainele babei si al mosului reloaded...


Va spuneam cu bucurie in suflet ca baba de pe acelasi palier cu mine a reusit sa isi piarda potaia in alt cartier, biata jivina nemaigasind/refuzand drumul catre casa. Bucuria mi-a fost de scurta durata. In urma cu ceva timp, am auzit din nou schelaituri. Prin usa intredeschisa (baba tine vara mereu usa intredeschisa, neavand aer conditionat si fiind foarte cald, cu lantul asigurator pus, iar intre usa si tocul usii pune tot timpul un papuc albastru de plastic pentru ca usa sa nu se inchida din cauza curentului...) l-am si vazut, o javra mica, destul de simpatica, se vede treaba ca are o luna - doua, cu o funie rosie innodata in jurul gatului.



Mi-am spus ca nu poate fi adevarat, ca doar mi-a spus ca nu isi mai ia alt "cane"... Nesansa, s-a razgandit se vede.
Au trecut zile, cainele a inceput sa latre ori de cate ori urc scarile si trec pe langa usa babei. Latra mai abitir cand ii raspund nervos "mars Bobitza".
Ieri, vecinul de sub baba i-a facut scandal la usa dementei ca urina cainelui se prelinge prin scurgerea balconului direct pe geamurile balconului lui. Coana preoteasa a tipat si dumneaei pe scara ca s-a saturat de cainele si nesimtirea stapanilor. Baba si-a luat foc, a inceput sa blesteme si faca precum trenul. O vreme nu s-a mai auzit nimic, apoi au explodat urlete pe mai multe game pe palier. Crezand ca o ceata de indieni apasi au invadat scara blocului, m-am repezit sa vad despre ce este vorba.
Popa, caci vecinul de sub baba este preot, i-a facut reclamatie la politie. Doi agenti erau la usa babei si o intrebau daca este pe baterii cainele... Asta latra sacadat, asemeni unui program pus de la capat iar si iar... Pana la urma baba l-a inchis intr-o camera si a inceput curveste sa spuna politistilor ca de fapt apa curge de pe bloc si se prelinge pe balconul vecinului...
 - Mamaie, cum iti spune matele, te rugam sa te legitimezi, ai o reclamatie de la vecini! a inceput dialogul unul dintre agenti.
- Ce mamaie, nicio mamaie, nu va dau niciun buletin, daca este vorba de amenda, o sa ii sparg eu toate geamurile astuia care m-a reclamat. Dumn...ul ma-tii! Ca de cand m-am mutat aici am avut probleme cu ei! Baba parca o luase pe pustii. Incepuse sa blesteme si sa dracuie mai ceva ca in Exorcistul. Baba era in delir!
- Mamaie, te rog fara dracul, fara ala cu coarne, te rugam sa vorbesti cu Dumnezeu.... Agentul, bine intentionat nu stia cu cine are de-a face.
- Daca nu va legitimati, o sa primiti 5oo lei amenda, a incercat si al doilea politist. La auzul acestei vesti, mosul a sarit si el in discutie, racnind ragusit:
- Ce amenda, nu primim nicio amenda, o sa va reclamam la superior, ai auzit, acum o sa va reclamam la superior!
- Reclamati-ne, dar veti primi fiecare cate 500 lei pentru scandal si refuzul de a va legitima! Vacarmul a mai durat 5 minute, dupa care oamenii legii au parasit locul faptei cu propriile cozi totusi intre picioare.
In urma politistilor, baba a izbucnit, atinsa de o criza de dementa:
- Arde-te-ar focul! Sa te ieie dr..cul! Dum...eii ma-tii! O intreaga pleiada de injuraturi romanesti avea sa se reverse cu nemiluita la adresa parintelui!
Dupa jumatate de ora tipetele au incetat, iar dupa alte cateva minute baba cobora agale cu cainele pe scara, bine ancorat cu o adevarata parama, vorbindu-i parinteste sa nu se sperie de intuneric, ca lumina se va aprinde cand se vor apropia de senzor. In seara asta scena s-a repetat. A ales sa scoata cainele la plimbare in loc sa-l lase sa urineze in balcon... Cat o tine oare aceasta minune Dumnezeiasca?
Nu stiu ce sa-i doresc cainelui: sa roada funia cu care este plimbat sau sa se arunce de buna voie de la etaj, alegand libertatea in orice varianta...

Un comentariu:

Doar un blog... spunea...

Cu mentiunea ca personajele sunt reale, orice asemanare cu acestea nefiind intamplatoare...