marți, 3 iulie 2012

Manuela


La cererea expresa a publicului, in speta a Manuelei, am hotarat sa scriu cateva impresii despre ea.
In cazu' in care nu o cunoasteti pe Manuela, ea este colega mea cu 2 facultati, una de drept si una de stang (adica de economie, pentru ca economistii si avocatii se mananca intre ei ca radicalul cu patratul...) Uneori ea se descalta (de caracter) si sta lejer cu picioarele direct pe carti ca VAT in Europe, The International Handbook of Corporate and Personal Taxes, carti editate de o prestigioasa retea internationala. De unde rezulta faptul ca picioarele ei nu pot suporta decat informatii internationale, in dulcea limba de circulatie internationala si anume engleza. Zic.




Uneori, Manuela intra in jocul altei colege (pe care nu o voi numi aici deoarece s-a aratat mirata de indrazneala mea de a da numele lor reale, dar pe care o voi numi aici doar daca ma va ruga...) si ne arata diferite scheme din care sugereaza ce face ea cand i se face rau si anume cum vomita (sau regurgiteaza )
Manuelei ii place sa-si etaleze eleganta, purtand haine pe care eu din pacate nu le inteleg de cele mai multe ori... Dar ea primeste aprecieri din partea colegelor, ceea ce inseamna fie ca hainele sunt deosebite fie ca nu le inteleg nici ele...





Manuela si inca o colega, au fost de curand delegate pentru a participa la actiunea de inventariere a activelor din cadrul unui complex de ingrasare a porcilor. Toate bune si frumoase, totul a fost OK pana in momentul in care au aflat ca in astfel de locuri, atmosfera nu este tocmai propice respiratiei. Am fost in trecut la o ferma de porci pentru o misiune asemanatoare si intradevar, conditiile nu au fost printre cele mai grozave.
Inchipuiti-va 4 mii de porci care respira, nasc, cresc pui, se imperecheaza si se usureaza in acelasi spatiu (spatii separate evident dupa necesitati, mai putin pentru usurare…), fiecare avand la purtator cel putin 200 de muste de diferite marimi. Duhoarea ti se imprima in haine si in piele in mai putin de 5 minute, astfel ca nu mai poti merge in alt spatiu public inainte de a intra sub dus si a-ti schimba toate hainele.
De la Manuela am aflat ca datorita filtrului biologic instituit la intrarea in ferma, tot personalul care intra in sectiile unde exista animale, sunt obligate sa imbrace echipament special, inclusiv lenjerie intima (…) pusa la dispozitie de personalul tehnic de acolo. Si asta in conditiile in care lenjeria intima era spalata si refolosita! In mod evident, in scopul de a nu face o cadere brusca de fier (prietenii stiu de ce), Manuela a refuzat sa isi puna chilotii clientului (...) si a preferat sa desfasoare activitati cel putin egale ca interes...

Niciun comentariu: