duminică, 24 iunie 2012

I dunno... why

De ce toata lumea se intreaba ce va face Nastase dupa ce iese din spital? Ce face in mod normal orice condamnat atunci cand iese din spital si trebuie sa isi ispaseasca sentinta: se duce in penitenciar.
De ce nu se intreaba toata lumea de ce un oarecare care fura 2 gaini primeste 5 ani de inchisoare cu executare, iar un demnitar care avea o avere estimata la nivelul anului 2004 la 1 miliard de dolari (bani dobanditi din salariul de profesor universitar si de demnitar...) si care era declarat prin toate cancelariile vestice drept cel mai corupt personaj post decembrist al patriei, primeste 2 ani? Si asta aproape cu jena din partea justitiei... Cu scuze din partea ministrului de interne si cu salvarea la scara? Cu lacrimi de crocodil si cu pumnul aratat presedintelui, in miez de noapte din partea primului ministru?  De ce a devenit acesta atat de celebru, astfel incat toate discutiile cotidiene se termina acum cu declaratia: "Sper ca Basescu e fericit acum!". (si nu am plagiat) In ce tara traim? Cum poate spune cineva ca legea este egala pentru fiecare cetatean?



De ce toata lumea a inceput sa banuiasca faptul ca Crin nu va fi presedinte dar nu i se aduce si lui la cunostinta? De ce este lasat sa spere pana cand, cu o furie oarba isi iese din minti si ameninta pe toata lumea cu ...suspendarea? Oare deja i s-a insinuat in suflet teama ca nu va ajunge acolo unde si-a propus si incearca cu orice pret imposibilul?


http://subiectiv.ro/of-the-day/video-crin-antonescu-imi-place-sa-dorm/


De ce Basescu trage cu dintii de putere si pentru cine mai trage, cand este clar ca jumatate din cei care ii lingeau pantofii au fugit ca sobolanii atunci cand s-a clatinat sandramaua? De ce i-au primit ceilalti cu bratele deschise? De ce vor mai fi alesi de aceeasi oameni pentru un nou mandat?


De ce odata cu schimbarea puterii, au fost schimbati oameni competenti (nu toti!) din toate esaloanele  pentru a fi inlocuiti cu uslasi doar pentru ca acestia erau ca o haita flamanda (ba unii in calduri) si nicidecum pentru valoroasele lor cunostinte, care ar fi scos societatea din criza economica prelungita?



De ce om fi fost noi blestemati ca natie, sa nu ne gasim niciodata linistea, sa nu avem tot timpul conflicte si cutite infipte in spate, in locul bunei guvernari?
De ce speram mereu ca va fi mai bine desi ni s-a dovedit ca nu este niciodata mai bine?
Nu stiu ce simtiti voi, insa mie, pe zi ce trece mi se face un dor de duca din ce in ce mai greu de stapanit...


Niciun comentariu: