marți, 4 septembrie 2012

Masina a murit...


Nu ma dau mare mecanic, pentru ca nu sunt, insa cand vad pe altul mai profan decat mine, salta inima in mine... Pentru ca angajamentul la care trei din colegele mele este in Navodari, ele trebuie sa junga zilnic acolo cu masina. Cu masina firmei zic. Azi dimineata, dupa ce am pus la cale lucrurile ce urmau sa se desfasoare in cursul zilei, un soi de sedinta matinala adica, ele au plecat insotite fiind de galagia caracteristica lor:
Bye, Bye, Bye, la toata lumea, de ziceai ca esti in celebrul film cu Stan&Bran, cand cei doi vroiau sa plece cu masina si se scufundau intr-o balta, dar faceau semne de despartire cu batistele si mainile, pana ce apa le a ajungea pana la gat... Asadar, au plecat in cele din urma, iar tacerea a pus stapanire pe birou.
Dupa aproximativ 20 de minute, ma suna colega (capra sefa pentru cunoscatori) si cu un glas oarecum stins ma anunta in acelasi timp ferm (...):
- Masina a murit!
- Ce a facut? Am crezut ca nu aud bine din cauza telefonului de serviciu, cu mult depasit de vreme...
- Masina a murit, imi repeta deja enervata colega.
- Traiasca masina atunci!
- Trebuie sa vii sa ne ajuti!
De parca eu as fi fost Yoda, in stare sa repar masina cu forta mintii...



- Noi o sa plecam cu alta masina spre Navodari si ramai sa te ocupi tu de tractare si service. Macar de am da masina de aici ca stam chiar in ... statie.
- Pai nu sunteti trei capre in masina, mutati si voi masina trei metri mai incolo! Desi stiam ca nici macar nu vor incerca asa ceva, cunoscand marfa bine, din nou zic...


Dupa ce mi-a repetat obsesiv ca nu a mai putut accelera si ca motorul s-a oprit, am pus tastatura de la tastatura si am gasit online o platforma auto. Coborand deja scarile, indreptandu-ma spre locul faptei, am dat colegei coordonatele platformei, pentru a ne sincroniza intalnirea si a castiga timp.
Plecat fiind de 10 minute, ma suna din nou:
- Este o balta sub masina! Cred ca a curs motorina!
- Ce motorina frate, ai alimentat cu motorina? Masina este pe benzina!
- Nu, am vrut sa zic benzina, s-a plans tanguit colega. Nu i-am facut nimik, doar s-a oprit motorul...
Am ajuns acolo in acelasi timp cu platforma auto. Intr-adevar, o balta negricioasa iesea de sub masina. Initial am crezut ca este ulei, apoi soferul platformei ne-a confirmat ca este benzina.
- Puteam sa murim daca se intampla ceva!
- Da, de ras...
Am pus masina pe platforma si am purces spre service.
Nu era nimic grav, din cauza unui bolovan, cel mai probabil luat pe drumul oaselor din Navodari, a fost agatata galeria de alimentare cu benzina, care a cedat apoi la un soc mai mic azi....
La service, un mecanic s-a bagat sub masina, a facut ceva timp de un minutsi apoi a dat cheie. Masina a pornit imediat...

Niciun comentariu: