luni, 17 septembrie 2012

Cum sa ai o zi spornica...

Ca in fiecare luni dimineata, m-am gandit ca este o buna ocazie sa incerc sa plec de acasa cu jumatate de ora inainte, pentru a avea timp sa ma pregatesc pentru sedinta de luni dimineata, pentru a avea timp sa imi lecturez email-urile, pentru a-mi sterge praful de pe birou, pentru ca femeia noastra de serviciu nu indrazneste sa faca acest lucru si asta nu pentru ca m-as burzului eu la ea in vreun fel... Nu o face din obisnuinta...
Zis si facut, numai ca pana sa ma incalt, aud batatnd in usa in felul acela caracteristic in care bate doar vecinul din perete: tam-tarararam-tam-tam! Deschid curios ca la ora aia nu era deja plecat la sala (de obicei pleaca la ora 8 ceas).
- Hai sa o ajutam pe baba sa coboare la salvare!
- Care baba? intreb mirat, stiind ca babornita proprietara de caine nu sufera de vreo boala serioasa, in afara ca stalceste fara mila cuvintele romanesti.
- Baba de la trei!
- Cobor acum, stai sa ma incalt si sa-mi iau cheile de la masina, pentru ca oricum sunt pe picior de plecare.
In usa femeii, agitatie mare, inca doua vecine se agitau frenetic rupandu-si mainile.
-Dar nu-i asteptam pe astia cu targa, ca sa o ducem mai usor? zic si intru in casa femeii, mai mult tras de fiica ei, care astepta inca un ajutor, pe mine adica, zic...
- Suntem aici deja, dar ne mai trebuie doua maini! imi spune un asistent d epe salvare din dormitrul babei.
Jenat deja ca mi-am strigat in gura mare temerea ca imi vor pune baba in spate, m-am supus la cele spuse de asistenta insotitoare.
- Bagati mainile in aceste doua chingi, treceti pe partea stanga si ridicati.
Ati carat vreodata un om inert sau mort? Ati vazut cat este de greu? ( chit ca este doar o baba )
Hait, din nou zic, ca mi-am inceput ziua bine!
- Vecina o sa va faceti bine! am incercat eu o vorba de incurajare catre baba care statea semeata cu mainile pe piept, deschizand si inchizand ochii in mod repetat. Oare m-a crezut?
Fara a scapa femeia de pe targa si fara sa o dam cu capul de vreo treapta, am adus-o pana la salvare. Am predat coletul adica in bune conditiuni!

Cand ajung la birou, ca in fiecare dimineata, am ales sa urc pe scari si nu cu elevatorul. Cand am ajuns la usa biroului, femeia de serviciu parasea biroul cu o punga uriasa de gunoi... Mi-a iesit cu plinul inainte!
Hm, sa te plesneasca norocul de doua ori in aceeasi dimineata, mai rar!
Pana in ora 9.00 mi-am verificat posta electronica, unde asteptau cuminti puzderie de mesaje. Ca sa imi fac curaj de sedinta, stiind ca va dura mai bine de doua ore, mi-am verificat biletul la loterie.
Victorie! Am castigat 106 lei! Am gasit asadar reteta de a castiga si de porni cu dreptul saptamana! Sa car cate o baba trei etaje in fiecare dimineata!

Niciun comentariu: