sâmbătă, 11 ianuarie 2014
Despre vizita unui inalt demnitar
Nici nu a plecat bine ultimul inalt demnitar trimis de occident pentru a trimite semnale dure a incalcarii flagrante a statului de drept de catre porcii din parlament, ca purtatorul de cuvant al psd (I don't give a shit for "psd"...) iese si spune tamp ca inaltul demnitar a venit sa felicite tara noastra pentru cei zece ani de cand ne aflam si noi in marea alianta militara, alaturi de cele mai puternice state ale lumii, precum si faptul ca vizita a avut "conotatii profund pozitive"...
Oamenii astia din psd oare sunt complet idioti? Nu-si dau seama ca atat romanii cat si ambasadele statelor din lumea asta monitorizeaza declaratiile astea duale si nelalocul lor? Adica ii spui "musafirului" da am inteles mesajul, o sa incercam sa nu mai sarim calul ca altfel ne trimiteti iar un inalt emisar si iar trebuie sa se ascunda Mickey Mouse prin cine stie ce haznale, iar pe de alta parte iesi si spui ca vizita a fost una de curtoazie si de felicitare pentru poporul roman. Asta dupa ce inaltul demnitar s-a oprit dupa aterizare, pentru discutii, direct cu seful DNA. Oare astia au creier?
Interesant este insa faptul ca a doua zi, la intalnirea de la ambasada, diplomatul s-a intalnit si cu reprezentantii societatii civile si cu o parte a presei. Nu toata presa ci doar presa considerata ca trateaza echidistant problemele politice din tara. Niciun reprezentant al trustului varanului se pare ca nu a fost invitat la discutia cu presa. Ce sa insemne oare acest mesaj? O conotatie pozitiva pentru Gadea?
Cand un diplomat de acest calibru spune ca a luat act cu ingrijorare de provocarile politice asupra justitiei, mai ca nu spune "opriti jaful dobitocilor, ca va vom arunca tara intr-o izolare internationala de nu veti mai vedea niciodata capatul tunelului". Dar cine are urechi de auzit?
Ei stiu ca actualii politicieni vor face orice pentru afacerile lor ori pentru a-si proteja apropiatii. De aceea, probabil ca sunt binevenite aceste palme peste ceafa tractoristilor care ne conduc.
Cat despre faptul ca inaltul diplomat a remarcat nedumerita faptul ca romanii nu ies in strada atunci cand remarca faptul ca politicienii sar calul cu astfel de legi in folosul lor, spune multe despre noi ca natie. Practic nimeni nu poate interveni din afara mai mult decat o face acum. Prin ambasadori, prin semnale, prin cel mult "ingrijorari" exprimate.
Cand un prim ministru contesta o decizie a instantei (condamnarea cu executare a tatucai Adrian), acesta trebuie sa isi dea demisia. El critica un act al justitiei. Unde mai exista principiul separarii puterilor in stat?
Consilierul primului ministru spune ca nu suntem colonie si ca nu acceptam din afara critici ca nu avem unghiile curate. Prim ministrul nu l-a criticat si nu l-a corectat public, deci are aceeasi parere.
Primul ministru dispare ca magarul in ceata, nimeni nereusind sa dea vreo explicatie privitoare la programul sau extern. Probabil ca nimeni nu a dorit sa minta pentru el...
La nivelul asta nu exista mai multe de spus. Diplomaţia este despre simboluri şi despre gesturi. Cine are urechi sa auda. Dar sa-si scoata mai intai baligarul din ele.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu