luni, 2 decembrie 2013

Lipsa oualor afecteaza grav sanatatea




Saptamana trecuta, prim ministrul repetent in doctorat se gudura timid pe langa presedintele tarii, pentru ca acesta sa semneze un anumit memorandum cu anumite institutii internationale. Evident ca ii era teama de un refuz al celui de-al doilea pentru ca responsabilitatea este a lui.

Era la mintea oricarui student la economie ca nu doar scumpirea carburantilor (prin majorarea artificiala a accizei) ar fi fost solutia pentru un buget “sanatos” din care sa se infrupte baroniada ce-I sustine gusa si curul premierului, dar si a tatalui socru si a sotiei sale. Toata familia asta traieste din bani publici, din taxele tuturor romanilor si continua totusi sa-si bata joc de ei cu orice ocazie. Bineinteles ca nu doar familia asta traieste pe banii romanilor, ci familiile tuturor nesimtitilor care au fost votati cu buna credinta (sau pacaliti de buna voie cu sau fara vreo favoare) de bietul popor roman si care nu vin cu solutii pentru imbunatatirea vietii romanilor. 
Inca mai cred ca un conducator strain ar putea face ordine in tara asta. Ce te faci insa cu alesii neamului? Pe astia de unde sa ii iei din afara?

Azi, dupa ce presedintele a iesit la rampa cu noi declaratii, prin care anunta ca nu va semna memorandumul, a innebunit lupul. Si cand spun lupul ma refer acum la toata turma de animale flamande (inclusiv socrelul doctorului nostru, care spune ca presedintele se apropie de dementa, tocmai el, care s-a lasat impuscat la vanatoare in coaie de catre cel mai mare vanator al tarii, ce a crezut ca este vorba de o cioara vopsita asezata pe vrejul prea uscat al raspopitului…) care-si vad amenintate veniturile de anul viitor. 
Din banii astia care trebuiau furati de la romani, ar fi trait fericiti toti abonatii la bugetul de stat, toti ministrii, primarii si toata pleiada de oameni de afaceri care fac contracte cu statul, adica familiile alesilor in special. De ce nu s-au aprobat mai multe proiecte europene daca tot s-au batut uslasii cu caramizile in piept ca au deblocat programele inca din toamna?
Pentru ca din ele nu prea poti fura bani, pentru ca sunt controlate de afara, chiar daca prin sondaj… Si atunci trebuia gasita o cale de a fura legal, de la toata lumea, ca sa nu mai existe voci ca se fura numai dintr-un domeniu. Cam slabut la economie domnule prim ministru si cam slabuti cei ce va consiliaza in acest domeniu. 

Ce nu inteleg eu este de ce acest guvern nu guverneaza daca este atat de capabil. De ce trebuie sa arunce cu praf in ochi romanilor, praf de genul: lasa ca o sa controlam noi pe presedinte cum a cumparat terenul, o sa vedem noi si pe blonda cum a cumparat conacul cu via, o sa ne razbunam noi pe toti cei care au dat in camaradul nostru bombonel…
Dar nimeni din monstruoasa coalitie nu comenteaza crearea unei comisii care sa analizeze cum a cumparat sotia unui vicepremier urmarit penal pentru alte cauze, un hotel modern (8 etaje) cu doar 50.000 euro. Sau cu ce bani are primarul din Constanta proprietati in toata lumea. Sau cu ce bani fac copiii baronilor studiile in strainatate. Au majoritatea, ar putea sa nu-I doara capul si sa nu dea doi bani pe critici, au sansa de a arata ca sunt in stare sa construiasca un viitor social, intocmai constructiei pe care au cladit-o. Insa se pare ca nu pot, se lovesc mereu de fantome care nu le dau pace. “Aia fura mai mult decat noi” pare sa fie singura declarative in cor a alesilor neamului.

Nu stiu cum va simtiti voi, cei ce locuiti inca in tara, dar mie asa imi vine sa dau cu ei toti de pamant… Sa mearga sa munceasca in mediul privat toti circarii astia care de 23 de ani dorm in parlament si se sterg la cur pe banii statutului, tare as fi curios daca vreunul ar face fata cerintelor. In schimb, daca pot vota sa creasca preturile carburantilor pentru toti fraierii, de ce nu? Ca doar ei merg moca cu masinile, cu avionul, platite din banii acelorasi fraieri.

Niciun comentariu: