vineri, 13 decembrie 2013

Juncanul




Ei bine, VVP, adica primul ministru al tarii, ori nu mai are busola la el, ori a baut ceva prea rece ori a mancat ceva stricat. Iar s-a cacat in mijlocul drumului, intocmai unui juncan intors seara de la pascut.
Si dupa ce a trantit baliga, a inceput sa o imprastie cu picioarele peste tot pe drum. Si mai cu seama a inceput sa imprastie cu rahat inspre partenerii europeni si de peste ocean, care evident ca l-au urecheat cu privire la recentele propuneri de modificari ale codului penal. 


Ambasadele straine au reactionat pentru ca oricum VVP & gasca erau sub lupa inca de anul trecut de cand au pus calus statului de drept. Si au rectionat pentru ca stimabilii au intentionat sa isi dedice niste subterfugii legale, stiind ca reci celule ii asteapta pe multi dintre ei si cotizantii lor. 

Si adica de ce sa vina ambasadorii celor mai influente tari din Europa dar si de peste ocean sa ne dea noua lectii de democratie? Ce, ei ne dau de mancare? Ei bine da, domnule VVP, intr-un fel ei ne dau de mancare, pentru ca ei pot sa investeasca ceva in tarisoara asta supta atat de mult de voi. Nu vorbesc de investitori care vor sa ne exploateze gazul sau aurul, vorbesc de corporatii care s-ar putea muta aici si folosi forta de munca romaneasca.

VVP mizeaza pe faptul ca oamenii sunt satui sa le fie dictat ceva de afara si atunci mizeaza pe feelingul popular si nationalist. Dar “nu ne vindem tara” si “nu acceptam fim trasi de atentie” nu mai functioneaza domnule VVP, pentru ca nici nu am mai avea ce vinde, au vandut tot inaintasii domniei voastre si chiar domnia voastra. Fara ei, probabil ati fi vandut pana acum pe bucati si ati fi transformat constitutia intr-o poveste de adormit copiii. 

Si atunci pe ce mai mizati atunci cand sunteti urecheati de dimineata pana seara de cancelariile straine? Sunteti cumva sigur ca romanii va vor acompania? Eu nu as miza pe asta, pentru ca tarile ale caror ambasadori au facut coada zilele astea la comisa juridica ce a dat unda verde modificarii codului penal, or sa isi reconsidere actiunile viitoare, inclusiv recomandarile catre investitorii ce ar putea investi in tara noastra. De unde mediu transparent, de unde egalitate intre toti cetatenii, de unde cinste si moralitate?

Ati mintit poporul asta ca veti aduce un million de noi locuri de munca domnule VVP. Oare cate ati adus de cand ati venit la guvernare? Ati adus doar un limbaj de lemn, dual, dar stati linistit ca romanii au un carnetel pe care isi noteaza. Probabil ca veti fi in stare sa incepeti confiscarea carnetelelor dar nu veti putea intra in mintea lor. Si ei vor pune stampila pe oricine altcineva, indifferent de cate cadouri electorale veti face. Evident ca veti castiga cateva procente de la vesnicii nehotarati dar marea majoritate, care v-a scapat de PDL anul trecut, nu va maid a votul unei armate de hoti ordinari.

Asa ca incetati sa va mai cacati in plina strada domnule VVP, chiar daca este iarna, s-ar putea sa va stropiti si dumneavoastra. Si data viitoare cand veti mai sta langa liderii europeni s-ar putea ca acestia sa intoarca nasul de la dumneavostra. Nu ma intereseaza viitorul dumneavoastra politic, din partea mea carierea dumneavoastra poate sa se incheie in prima latrina din parlament, ma intereseaza insa soarta concetatenilor mei, care mai spera sa poata ridica de jos capul si sa spuna fara sa se simta umiliti ca sunt romani.

Asta ar trebui si dumneavoastra sa faceti. Sa ii ajutati sa se simta mandri ca sunt romani, nu sa le fie rusine ca au votat niste mincinosi, niste plagiatori, niste trantori, niste labe triste…

Niciun comentariu: