vineri, 6 decembrie 2013

Tara comisiilor




Traim intr-o tara in care societatea s-a canibalizat. Ura a atins cote inimaginabile. Ura fata de politicieni, ura fata de cetatean, ura fata de aproapele tau. Romanii au inceput sa uite sa zambeasca. Sunt probabil mai incatusati decat inainte de revolutia din 1989, cand au murit oameni nevinovati pentru ca aceiasi politruci sa ajunga la putere si sa-si bata joc de familiile lor ramase in viata… Cred ca in curand tot buboiul asta va erupe si vom asista din nou la violente. Pentru ca romanii sunt un popor rabdator, dar si cand li se suie pisatul la cap…

Nu stiu de ce mai citesc stirile din tara. Poate pentru ca sunt inca legat ombilical de petecul ala de pamant care se numeste tara mea. Desi nu imi vine sa mai citesc nimic, pentru ca ma incarc negativ.
Romania a devenit tara comisiilor inventate, locul in care nimeni nu isi mai asuma niciun fel de responsabilitate, locul in care conducatorii mint si arunca unul in altul cu rahat de dimineata pana seara. 
Se numeste o comisie pentru a se constata ca un spital a ramas fara medicamentele destinate bolnavilor de cancer, de parca directorul acelui spital nu are instrumente de verificare a stocurilor. De parca daca presa nu ar relata despre dramele zilnice ale bolnavilor, pe individa care ocupa acel post de conducere nu ar durea-o in cur de problemele lor. Ministrul o lauda chiar pe individa, pentru ca doar ce a promovat-o el, inlaturand de la conducere un rival politic, pentru ca asa merg treburile in Romania, toti directorii sunt membrii de partid, cei mai multi fara niciun fel de pregatire in domeniul in care sunt pusi sa conduca. Multi se rotesc in cativa ani pe la 4-5 institutii, reusind doar sa jefuiasca, sa dezbine, sa isi puna oamenii lor in posturi caldute, sa inventeze posturi in organigrame si sa se indestuleze pe bani publici. Putini dintre ei ajung sa dea cu subsemnatul la parchet pentru furaciunile comise. Niste jeguri umane…

Se numeste comisia Calarasi, pentru a ancheta presedintele pentru o tranzactie suspecta, in loc sa se faca o plangere la parchet sau sa se sesizeze din oficiu acesta daca tranzactia este suspecta. Se numeste o comisie pentru a ancheta cum un profesor a rupt urechea unui elev sau a unuia care a sedus o eleva minora. 
Se numeste o comisie pentru a se stabili oportunitatea ca anumite terenuri sa fie expropriate in vederea construirii a ceva, undeva, pe terenul unui abonat la bani publici.
Se numeste o comisie de ancheta pentru a se stabili modul in care un pacient a murit in camera de garda din spital pentru ca nu a avut mana atat de lunga incat sa ajunga in buzunarul halatului medicului, asistentului, brancardierului, liftierului, bucatarului, bodyguardului, portarului de la bariera si a taxatorului de bilete din parcarea spitalului. Comisia va spune cu siguranta ca omul era prea bolnav si nu a mai rezistat...
Comisia este legea dintr-o data, pentru ca nimeni in mod special nu-si asuma vreo responsabilitate. Comisia a decis! Iar cei din comisii sunt pontati (nu ma refer aici la Mickey Mouse) cu ore suplimentare in fisele de pontaj, pentru ca au avut sarcini suplimentare.

Dar nu se numeste nicio comisie care sa ancheteze de ce oamenii care se opun jandarmilor sunt ucisi pentru ca isi apara terenurile, apa si aerul familiilor lor. 
Nu se numeste nicio comisie care sa arate cat de mult au saracit romanii si cata incredere mai au in clasa politica, in imbuibatii de serviciu. 
Nu se numeste nicio comisie care sa puna stop majorarii beneficiilor deputatilor si senatorilor, sa limiteze numarul de calatorii cu avionul spre domiciliu, sa nu li se mai permita beneficii la care romanii care i-au votat nici macar nu au sperat vreodata sa aiba parte. 

Dar ei in schimb voteaza la doua maini propriile beneficii. Da, veti spune ca individul din imagine isi ispaseste acum pedeapsa dupa gratii, dar oare cati din colegii lui nu ar merita asta?

V-ati gandit vreodata cat de ticalosi sunt acesti oameni, carora nu le mai ajung foloasele materiale? Cat de umili cersesc ei voturile si cat de cu bolta se pisa apoi pe toata gloata de votanti, dupa instalare in functie? Cat de usor anunta ei majorari de impozite locale, majorari ale preturilor carburantilor, energiei, painii, vietii…

Nu se numeste nicio comisie care sa constate daca cetatenii de la Cluj l-au huiduit pe mitropolitul Clujului sau pe primul ministru, asa cum sustine ultimul. Cat de imbecil poti fi sa afirmi ca nu pe tine te-au huiduit oamenii, daca acestia scandau numele tau? Sau macar sa crezi ca oamenii mai pun botul la gogoritele tale. 

De ce nu se numeste o comisie care sa constate cat au luat alesii neamului in greutate la propriu de cand s-au instalat in fotoliile guvernamentale? Sunt toti ca niste porci, abia incapand in hainele devenite prea mici pentru a-i cuprinde.

De ce nu se numeste nicio comisie care sa constate cat de batjocoriti sunt romanii zi de zi de cei pe care cu buna credinta i-au votat sa le reprezinte interesele? 
Va mai ganditi sa mergeti sa votati aceiasi oameni? Va mai ganditi la ceva? Sau va ganditi doar la ce veti pune copiilor pe masa maine si din ce bani veti plati taxele si impozitele uriase, care nu ajung pentru cheltuiala burtosilor din parlament?

Niciun comentariu: