joi, 1 august 2013

Niste zdrente

Incerc sa inteleg emisiunea Vara pe val, difuzata pe TVR 1 si TVR 2. Am dat peste ea in ultimele zile, in mod repetat, pe cand vroiam sa ajung la canalele Discovery, care sunt cam singurele care pot fi urmarite dupa umila mea parere.
Ei bine, in seara asta, la emisiunea sus mentionata, se chinuia Leo Iorga de la fostul Compact, acum ... Pact... Cata lipsa de imaginatie iti trebuie pentru a pune un astfel de nume pseudotrupei... Adi Ordean pare un mos de 100 de ani, cu parul valvoi, venind haotic de pe jumatatea din spate a capului (pentru ca in prima jumatate nu mai detine niciun fir de par), cu un tricou labartat si cu fata foarte derulata... Aveam toata stima pentru oamenii astia acum 18 ani, cand mergeam cu drag la concertele lor. Nu mai au practic simtul ridicolului. Au fost pusi sa cante cateva piese, Leo a fost atat de absent ca nici macar nu a putut mima piesele. Apoi, unul dintre prezentatori (toti sunt groaznici, rasuflati, aceleasi glume basite de acum 10 ani) le-a pus la karaoke o cunoscuta piesa a celor de la Queen la care hodorogii nu au putut duce la capat niciun vers. Am schimbat plictisit canalul nu inainte de a-l putea vedea pe Adrian Enache cum se scarpina in direct intr-un fel destul de discret la coaie... O fi fost vreun semn pentru nevasta lui, prezentatoarea aia cu gatul cat un butuc, care rade tamp mereu si care I'll invita pe individul tocmai enuntat ca sa faca ea ratting la postul national. In mod intamplator ne-am nimerit acum cativa ani cu Marciuc in aceeasi pensiune. Ea cu copilul lui Enache si cu alte doua prezentatoare de la Prima dar si cu o fosta miss Romania. Celelalte s-au purtat normal. Vita asta de la TVR in schimb ziceai ca este Donna Summer! Radea si zbiera in salon de ziceai ca doar ea exista acolo. Si toate ifosele acompaniate de un cur cret de zile mari.

Avem niste ministri de poveste. Astia trebuie dusi iremediabil la balamuc si nu in parlamentul tarii. Despre astia vor invata copiii vostri dragilor si va asigur ca vor fi zugraviti in cele mai frumoase culori. Unul povestea ieri ca OZN-urile survoleaza neautorizat spatiul tarii, altul ca nu a putut desecretiza adevaratul contract incheiat de stat cu Bechtel pentru ca originalul nu a putut fi gasit. Astia ar trebui sa mearga la scoala mai intai. La scoala generala, nu mai vorbesc de cea de diplomatie. Asa le trebuie celor ce i-au votat, desi am mari dubii ca ei realizeaza catastrofa care este azi intreaga clasa politica.

Andrei Nastase este filmat la un alt post TV in clubul lui de pe litoral. Este prezentat ca un tanar antreprenor de succes. El povesteste cum a fost in Palma de Mallorca in vacanta avuta cu parintii si cu prietena lui. Ce nu inteleg este de ce este prezentat el ca o vedeta. Ce a facut ca sa devina VIP? Ca daca taica-su nu ar fi facut un miliard de dolari din spagi si daca nu ar fi fost filmat apoi ducand apa minerala la poarta la mititica pentru Bombonel, cu siguranta nu ar fi dat nimeni niciun rahat pe el.
Fosta balerina cu care si-o tragea Pitzi l-a dat in judecata pe ultimul dar si pe seful FRF ca nu i-a virat din salariul selectionerului banii pentru intretinerea copilului. Mai nou, jarteaua asta are o emisiune pe care o imparte cu Duban. Te ia de cap domnule cand vezi tot felul de dudui din astea crete de la glezne pana la cur, ce plesnesc de silicon si botox cum sunt prezentate drept modele in viata pentru fraierii care in loc sa citeasca o carte le invidiaza. Asta nu I'll face mai putin vinovat pe Piturca, o alta zdreanta in viata. Oare cu ce este vinovata tara asta de I se servesc numai zoaie in loc de emisiuni de calitate? Ati vazut cum sunt imbracate prezentatoarele de la CNN? Le-ati vazut pe cele de la noi? Zici ca in loc de serviciu au venit la muls si la supt!

Omul zilei mi se pare insa Ponta, care in loc sa rezolve criza cu CFR Marfa a decis ca este timpul ca intreg guvernul sa isi ia concediu de odihna. Caldura este prea mare la palat asa ca ce rost are sa-l intrebe pe Gruia daca vine cu maruntisul ala de a ajuns in final valoarea companiei (dupa ce I s-au anulat datorii istorice mai mari decat valoarea de vanzare). Probabil ca oamenii vor face greva atunci cand societatea va fi "restructurata", probabil ca li se vor acorda ceva salarii, se va face o rectificare bugetara si comunistii vor mai trai un an pe taxele mele si ale tale. Si atunci de ce sa te mai intrebi ca state din afara te trag de urechi si iti traseaza chestiuni pur interne? Ca nu esti in stare sa le rezolvi singur? Sau ca incearca sa stopeze ceea ce este vizibil doar pentru o parte a votantilor?
Romania a adormit si pare ca nimic nu o poate trezi. Paralizata de idioti, papusari si zdrente care o conduc de ani de zile spre nicaieri. Inca ma chinui sa nu ma gandesc la tara mea ca la fosta mea tara...

Sent via BlackBerry from Vodafone Romania



Niciun comentariu: