joi, 22 august 2013

Impotentii

Toata suflarea finantelor publice din tara este in fierbere. Toti zbiara realmente de batjocura in care au fost adusi de cei pe care i-au votat in decembrie anul trecut. Oameni bolnavi de cancer, gravide, oameni care mai au cativa ani pana la pensie, s-au trezit cu preavize de la oranduirea nou instalata, preavize pe care le privesc fara sa creada ca acest fapt este realitate.
Regii spagilor de la garda si de la ANAF raman insa in sistem, pentru ca sunt numiti politic. Ca in toate societatile de stat din prea mult mulsa tara noastra...
Sa-i pupati intre pula zic, ca voi i-ati vrut si i-ati girat cu votul vostru, crezand ca doar guvernul piticului a adus ciuma in tara asta a noastra, decimata de 20 de ani de legile guvernantilor.
De 20 de ani traim in minciuna si nu vrem sa recunoastem. Toate guvernele de dupa impuscat au facut legi pentru cei aflati la putere. Cu ce sunt vinovati oare locuitorii tarii asteia de s-au pricopsit cu plaga asta groaznica pe viata?

Daca as avea putere, l-as lua de guler pe Ponta si l-as arunca in mijlocul parcarii de la guvern, asa cum promisese primul spagatist al tarii. Si odata cu el i-as arunca si pe ceilalti membri ai guvernului. Despre baiatul cu nume de floare, nu mai am ce spune acum... Din prea torida Antalye, in care sigur a omis sa-si puna ceva pe cap, acest vesnic baiat mare, a numit ca ministru al transporturilor exact pe fostul sef al vamilor, implicat in scandaluri cu alcool sau tigarete. Si asta fara a se consulta cu ceilalti membri ai clicii... La mai mare! Sa va scoateti ochii pana oi spune eu ajunge! Jegurilor!
Sunt toti niste IMPOTENTI politici! Au promis aducerea de investitii si implicit crearea de locuri de munca si iata ca au ajuns sa taie locuri de munca si sa disponibilizeze oameni aflati in pragul pensiei, pe care nu-i va mai angaja nimeni, pentru ca asa merge treaba in tara noastra.
In alte tari nici macar nu esti intrebat cati ani ai la angajare, pentru ca angajatorii pot fi dati in judecata de catre angajati. La noi, doar daca te uiti la acest fanfaron il vezi pe Bombonel in anii tineretii sale, ii recunosti cuvintele si ii simti trufia! A trecut un an si nu au facut nimic pentru oameni, nu au avut timp!
In schimb au timp sa se balacareasca zilnic in laturi la televiziunile aservite partidelor si sa arunce cu jeg in stanga si in dreapta... Ma gandesc ca intr-o tara normala oamenii ar iesi in strada.
In zadar insa, romanii sunt lasi, nu ies decat daca sunt platiti sa iasa, daca iese un ban o vor vinde si pe ma-sa...

Din pacate insa, nu am aceasta putere... Nu sunt decat un biet roman, neincartiruit politic, care dupa aproape 20 de munca, a inteles ca daca vrea un trai mai bun, trebuie sa plece din tara in care a copilarit, a invatat si a sperat ca va putea sa se dezvolte, fara sa se loveasca de tot felul de pioni politici, impotentii acestor ani in care cu totii am sperat ca nu degeaba a fost ciuruit primul cizmar al tarii...


Niciun comentariu: