marți, 9 iulie 2013

Si moartea a venit sa-l ia...

Voi face referire azi la o intamplare reala, despre un om pe care l-am cunoscut indirect, director pana ieri la o societate comerciala.
Omul cu tupeu, din simplu slujbas a ajuns in timp director pus politic, a taiat in stanga si in dreapta cand a fost numit prima data, si-a adus oameni care sa faca scut in jurul lui la nevoie, le-a dat salarii bune si a domnit o vreme cu un salariu demn de doi sefi de stat... 
A venit vremea schimbarii politice, asadar a fost descalecat de catre noua oranduire care si-a instalat la randul ei oameni potriviti, care la randul lor si-au pus in functii oameni obedienti si a popit pe oamenii fostului director.
Omul nostru a dat statul in judecata si a cerut daune in valoare de 100000 euro pentru ca avea contract de mandat si pentru ca trebuia sa primeasca banii astia pe durata a patru ani. A si castigat dupa un an aceasta suma, care i-a fost virata in conturi.
S-a schimbat din nou oranduirea politica, omul a tras de sfori si cu sume potrivite a fost inscaunat din nou director. A dat afara oamenii fostei oranduiri si si-a instalat din nou oamenii placuti lui, contra cost, contra cronometru ori contra vantului.
Si-a negociat din nou o retributie neta de peste 10000 lei lunar si a inceput sa domneasca. 
De ziua lui, la ultima zi de nastere a lui, a chemat oamenii si le-a facut cinste. A chemat si un preot care i-a citit din cartea sfanta, cu patrafirul peste cap. 
Asta ca sa fie toate lucrurile bune iar domnia sa-i inceapa sub semne bune. Nu voi discuta aici despre rele obiceiuri legate de cele lumesti. Fiecare isi construieste cum considera viata si isi toarna pe gat si pe trahee cata udeala si nicotina vrea.
Dupa o ora a venit ingerul mortii cu atacul celebral, dupa inca doua ore intra in coma iar dupa trei zile moartea insasi a venit la el... 
Ma bantuie si acum gandul ca omul si-a presimtit sfarsitul si a vrut ca preotul sa-l dezlege de cele facute cu sau fara voie. Si daca a fost asa, atunci acel om a plecat cu sufletul salvat. Daca el s-a cait si a crezut in momentul in care preotul s-a interpus intre el si Dumnezeu, ei bine, omul a fost salvat...



Concluzia este greu de tras. Iti construiesti scenarii, numeri multi bani, reusesti sa obtii functii si beneficii, esti in politica, esti in lumea buna, mergi la sedinte in loji selecte. Numai ca atunci cand crezi ca ai obtinut tot ce ai vrut si ca ti-a mers totul conform planului, doamna in negru te ia de urechi si te duce la loc cu verdeata. De ce se intampla astfel de lucruri? M-as bucura daca voi ati sti raspunsul. Pana una alta va las sa reflectati asupra celor de mai sus...

Niciun comentariu: