miercuri, 5 noiembrie 2014

Doar lehamite grea de seara


Au trecut alegerile partiale din state. A fost o campanie destul de piperata si aici, cu lovituri la glezne si cu filmulete de denigrare a adversarilor politici. Insa aici nu s-a mai auzit despre invierea mortilor din cimitire si folosirea voturilor lor spre beneficiul unui candidat.

S-au auzit insa pana aici nemultumirile cetatenilor romani care au vrut sa voteze in turul intai al prezidentialelor insa nu li s-a permis, pentru ca nimeni nu mai trebuia sa voteze dupa ora 21. Cand l-au suspendat pe presedinte si au facut apoi referendum, ambasadele din Europa au stat deschise pana la ora 23, ca sa voteze pentru debarcarea sa toti "dusmanii" lui Base. Acum insa, oamenii de la butoane au decis ca este ilegala prelungirea votului dupa ora 21.

Dupa parerea mea, ratiunea va invinge si poporul roman va alege raul cel mai mic dintre cei doi candidati. Nu-mi spune nimic neamtul din Sibiu, nu pot sa exprim un punct de vedere in ceea ce il priveste ca om, nici ca om politic, pentru ca nu l-am vazut exceland in ultimul domeniu. Il vad ca pe un om care stie sa faca treaba, care nu este spontan in replici ba chiar molau, insa asta nu inseamna ca nu poate fi un manager bun. Il stiu doar de vreo trei ani, de cand Antonescu si Ponta au inceput sa il curteze si sa ii propuna rolul de prim ministru in locul lui Boc. Nu are alura de om politic si probabil ca psd-ii pe asta marseaza. El nu poate penetra masele largi de oameni cu discursul sau, nu este un negociator, nu poate aduce de partea sa masa de electorat nehotarata. Nu si-a atras de partea sa nici jurnalistii, nici intelectualii, nici profesorii, nici cine stie ce sindicate. Mizeaza doar pe ura poporului roman impotriva comunistilor, alaturi de care acesta a stat alaturi mai bine de doi ani si alaturi de care a votat pentru demiterea presedintelui in 2009.

Nu l-as alege pe Iohannis in functia de presedinte insa nicidecum nu l-as putea vota pe guzganul ala comunistoid, marioneta tuturor baronilor locali. Nu mi-a placut PNL-ul aproape niciodata, nu mi-au placut membrii care s-au bagat mereu in fata. Au fost multi membri ai acestui partid, fosti securisti, multi membri care au bagat adanc mana in banii statului, a fost un partid care a tradat de multe ori.
Imi aduc aminte ca in 2000 nu l-am putut vota in turul doi pe Iliescu, in confruntarea cu Rudotel WC, am ales raul cel mai mic... A iesit insa raul cel mai mare, care a distrus tara asta a noastra si care si-a lansat avortonii spre mileniul trei, Nastase si imberbul asta de vrea sa ajunga mai sus decat mentorul sau. Eventual pe patul de sus, la mititica, n-ar fi rau zic...

Nu stiu pe ce mizeaza Iohannis in turul doi. Nu il vad sa coopteze oameni care sa reuseasca sa coalizeze oameni. Nu il vad in stare sa cheme jurnalistii si sa ii indemne sa scrie pentru popor, sa ii sensibilizeze si sa ii faca sa inteleaga ce inseamna acest pericol rosu pentru tara in ceasul al doisprezecelea. Poate ca el ar trebui sa fie neamtul pe care il asteapta romanii de 25 de ani si care sa fie alternativa la baronii neamului. Daca nu se intampla ceva miraculos - chiar eventual o acuzatie de coruptie a DNA pentru Vonta - cred ca se va stinge din nou lumina in Romania vreme de patru ani. Nu se va mai construi nimic, baronii vor continua sa fure in voie, justitia va avea botnita iar alesii neamului vor trai linistiti la adapostul legilor infaptuite de ei.

Dupa trei zile de la turul intai, nu se misca nimic, se pare mai mult ca Iohannis fuge de intalnirea directa cu prim ministrul candidat la presedintie. Cate lucruri nu ar avea sa ii spuna in direct, cate lucruri nu ar avea sa arate telespectatorilor - mai ales captivilor de la A3 - si cate dezamagiri nu ar putea sa ii insire in direct prim plagiatorului tarii acesteia. PNL-ul isi arata micimea si neputinta. Jumatate din membrii acestuia au plecat de la PDL, iar acum o dau pe prietenie intre cele doua partide. Cat de sofisticat credeti ca trebuie sa fie acest pact? Oameni care s-au scuipat acum un an isi strang mainile acum, chiar de au sisuri in maneci. Cateva milioane de oameni au votat USL iar acum milioanele astea de oameni sunt pacalite ca o gramada de oi proaste. Adevarul este ca ciolanul nu este nicaieri mai gustos decat pe plaiurile mioritice.

Am tras cu ochiul prin tara, pe retelele sociale si am observat cu surprindere ca oameni care votau constat cu PSD, au inceput sa isi reconsidere pozitia. Cu siguranta ca cinefilii fideli studiourilor de productie Antena 3 au ramas pe pozitii dar cred ca sunt minoritari acum... Am mai vazut oameni care acum ceva timp in urma erau aproape darmati iar acum sunt romantici, cu sclipiri in ochi si din nou dornici de viata, semn ca stelele isi urmeaza calea, ca viata merge inainte si ca fiecare are dreptul sau la fericire. Am mai vazut oameni care nu contenesc sa imi propuna sa joc cu ei Candy Crush Saga sau ceva de genul asta. Mesajele astea se genereaza automata sau oamenii astia se obosesc sa trimita de fiecare data mesajele astea pe care eu le ignor? Mai sunt si oameni care posteaza zilnic retete de prajituri dar pe care nu ii vad niciodata cu mainile in faina si cu rezultatul muncii lor in tava. Banuiesc ca se antreneaza si ca vor veni in forta direct cu premii.

In rest, pamantul se invarte la fel, ministrul Corlatean repeta ca nu a gresit cu nimic, nu s-a fraudat nici macar un vot, preotii bisericii ortodoxe nu au mai fost folositi la incantatii spre invierea mortilor lui Dragnea si acestia cica nu au mai fost folositi spre a ingrosa numarul alegatorilor rosii, se spune ca oamenii care nu au apucat sa voteze in strainatate au fost doar niste agitatori sporadici, ciocoii s-ar putea sa fie sprijiniti de partidul lui DD, lucrurile se vor aseza de la sine, asa cum se aseaza de obicei in Romania. Mai sunt cateva zile si stiu ca ceva se va intampla in tara iar sobolanii rosii vor intra in gaurile din care au iesit. Citind presa din tara, constat ca m-a cuprins pe nesimtite ... doar o lehamite grea de seara.

Niciun comentariu: