luni, 27 octombrie 2014

Eu cu cine votez?


Ei bine, vorbeam azi cu cineva despre situatia din tara si mi-am adus aminte ca ar trebui sa votez duminica in primul (si sper ca nu unicul) tur de scrutin.

Cine este acest deputat Dinita despre care vorbeste toata lumea zilele acestea? Un parlamentar care a avut contracte cu statul. Pai normal ca a avut contracte cu statul ca doar de aceea s-a dus in parlament... Ca doar nu s-a dus acolo ca sa aibe doar salariu de parlamentar si sa aibe masina de la stat. Sa fim seriori, banii ies din contractele cu statul, iar banii acolo se impart. Spaga pentru un post de parlamentar este mai mare decat salariul anual ori pe patru ani, asa ca no comment. Acest Dinita a castigat la loto a doua saptamana, cand parlamentarii au chiulit si nu s-a putut vota despre libertatea sa.

Caderea sobolanului rozaliu mai inchide un capitol in PSD. Este timpul sobolanilor tineri acum - vezi Ghita - care inlatura brutal sobolanii batrani. Nu numai ca ii inlatura dar se si asigura ca nu se mai pot intoarce in vreo pozitie. Se schimba garda in PSD, Pictor Vonta a incercat de cand a venit presedinte sa inlature greii partidului si sa isi creeze propria camarila in partid. Ce coincidenta - am aflat de la tv ca sobolanul rozaliu a fost inregistrat ambiental in restaurantul aflat sub zona de influenta a lui Ghita...Probabil ca in noaptea asta, onorabilul va fi saltat din nou la ceas de noapte de DNA si incatusat asemeni tuturor colegilor lui. Este vremea sobolanilor tineri, care calca pe cadavrele celor care au trait bine sub Iliescu si Nastase iar acum cauta sa manance si sa se indestuleze si ei precum inaintasii lor. Fostul ministru Barbu, licheaua aia ordinara care a refuzat constant sa demisioneze, care se trezeste, se barbiereste - o nu ca are barba - dar cu siguranta doarme, se usureaza si cred ca si intretine relatii intime cu el insusi in sediul Antenei 3, spunea ca este inacceptabil ca oameni onesti sa fie luati pe sus de catre DNA in puterea noptii ori la patru dimineata si sa fie anchetati ca niste gainari ordinari. Pesemne ca ditamai delapidatorii merita un tratament special, pentru ca de, au hoituri de parlamentari! Sa fie retinuti dupa ora 11 zic si eu!

Am mai citit azi ca au fost arestati alti cunoscuti oameni de afaceri si ma intrebam daca bietii condamnati pentru infractiuni marunte mai au loc de VIP-uri. Un adevarat pelerinaj la DNA a fost saptamana trecuta. Aproape nicio zi fara un nume greu retinut.

Am aflat ca sunt nu mai putin de paisprezece canditati la functia suprema in stat, este un joc de glezne teribil. Printre candidati nu putea sa lipseasca vesnicul Rudotel, dar si Motocicleanu, dornic pesemne sa isi reia macar postul de prim ministru si sa faca din nou economia sa "duduie". Asta in cazul in care nu revine Antonescu in forta, dar am uitat ca el nu vroia ceva mai putin decat functia suprema in stat. Apropos, nu l-am mai vazut pe Antonescu prin ziare. Asta a intrat deja in hibernare ori inca nu si-a revenit din socul provocat de neamtul Iohanis?

Intrebarea mea este: eu cu cine votez? Eu stiu ca Romania este o tara corupta pana la maduva, stiu ca toti cei care s-au prezentat pentru aceasta functie nu sunt vrednici de aceasta functie insa cineva o va lua. Stiu ca Pictor Vonta viseaza si odata cu acesta viseaza toate generatiile de pesedei de dupa Iliescu incoace, care nu au mai pupat aceasta functie suprema. Tarani, prosti dar multi si toti vor capul lui...Basescu. Ma gandeam azi ca nu se poate sa nu mai apara ceva exploziv zilele acestea si sa se schimbe total soarta lucrurilor. Pe cine sa pun eu stampila duminica?

O sa merg duminica, o sa stau la coada la consulat cateva ore probabil si o sa iau pulsul votantilor dar tot nu voi sti cu cine sa votez. Tot nu am aflat cine este acela care va putea sa schimbe ceva in tara mea si care va putea sa lupte cu toti sobolanii astia care au acaparat avutia tarii mele. Cu ce o fi blestemata tara asta a noastra de nu-si poate gasi drumul prin integrarea asta perpetua? Cu ce sunt blestemati oamenii care traiesc in tara asta care trebuie sa voteze de fiecare data niste hoti care promit ca vor face totul pentru patrie iar in final fug intocmai sobolanilor de bratul lung al legii? Eu, care am hotarat sa iau drumul pribegiei, nemaisuportand sa vad de douazecisicinci de ani aceeasi umflati facand legi pentru ei si furand la adapostul legilor lor, eu cu cine sa votez?

Cineva care asemeni mie a ales sa plece departe de meleagurile natale m-a intrebat de ce mai sunt atat de pornit impotriva sobolanilor din tara. Ei bine, impotriva sobolanilor trebuie sa lupti, chiar departe fiind. Sobolanii sunt o plaga in sine si imprastie plaga. Fara o lupta continua, sobolanii se inmultesc si acapareaza tot ce este viabil si sanatos. Impotriva sobolanilor trebuie sa lupte societatea civila din tara, care nu numai ca este anemica dar nu mai exista. Aproape ca mi-e rusine cand vad cum partide istorice au fost anihilate. Au ramas doar sobolanii rosii si retelele lor. Intocmai sobolanilor din The Rat King, acestia vor lupta fara mila pentru a avea puterea si pentru a fi in acelasi timp in libertate.
Vor musca in stanga si in dreapta pentru a pastra pentru ei felia cea mai mare din cascaval.


As vrea ca atunci cand ma voi intoarce in tara sa pot sa merg pe autostrazi, sa nu ma mai murdaresc de noroi cand merg pe trotuar, sa nu imi mai rup masina in gropi imense, sa nu mai stau la cozi la ghisee si dincolo de care slujbasii statului sa nu mai solicite spaga pentru vreo stampila pusa pe vreo hartie inutila. As vrea sa nu mai aud ca batranii mor singuri in case pentru ca nu loc in azile, as vrea sa nu mai vad animale abandonate, flamande si lovite, as vrea sa nu mai aud ca salariul minim abia iti ajunge sa iti platesti intretinerea pe timp de iarna, as vrea sa nu mai vad parinti care isi smucesc copiii de mana atunci cand acestia se uita cu jind la un fruct exotic ori la prajituri prea scumpe pentru buzunarul parintilor, as vrea sa vad totul asa cum vad ca este posibil in tara care m-a adoptat.


Din toata sleahta asta de prezidentiabili, eu cu cine sa votez si cui sa incredintez viitorul tarii mele?



Niciun comentariu: