duminică, 16 noiembrie 2014

Despre mici victorii dar mai ales false framantari


La ora cand m-am apucat sa scriu acest post, inca se voteaza in Chicago, chiar si dupa anuntarea castigatorului. Am fost dimineata la vot si am constatat ca fluxul de oameni era vizibil mai consistent decat in primul tur. Cred ca peste tot in lume au fost mai multi votanti si ca a fost o mai buna mobilizare dar o proasta coordonare din partea reprezentantilor statului in teritoriu. Ei stiau ca nu vor primi voturi din diaspora si din cauza asta nu au fost interesati sa mareasca numarul de sectii de votare.
Vorbeam azi cu niste prieteni la masa de pranz si ne minunam cum de totusi atatia romani sunt inca legati la ochi si voteaza in continuare aceeasi oameni corupti. Am constatat si ca oameni tineri si educati de aici au ales sa voteze "schimbarea", adica pe Pictor Vonta...
Care schimbare fratilor, ca stia au fost la putere in ultimii ani si s-a vazut ce au facut pentru tara. Ei au guvernat in ultimii ani, ei au coordonat finantele, ei au furat ca in codru si cu tot cu codru dupa cum s-a vazut... Ei sunt cei care au ales sa nu finanteze constructia de autostrazi dar sa fure banul public prin licitatii trunchiate, prin firmele familiale ale parlamentarilor, prin orice este posibil a extorca tara asta. In curand probabil ca vor vinde piatra muntilor, pentru ca deja nu mai au ce vinde.
Ce au facut oamenii din Romania cand au stat in fata unei decizii politice? Au iesit la vot in numar mai mare, se vede treaba starniti de evenimentele din ultimile doua saptamani din tara si din strainatate. 
Toti oamenii de bine au facut tot ce au putut pentru ca adevarul sa triumfe si pentru ca poporul sa isi exprime opinia politica. Groparii din Teleorman au decis sa nu mai fie manipulati si au inchis mormintele cu gratii pentru ca mortii lui Dragnea sa nu se mai poata ridica din morminte si sa poata vota.

La Antena 3 s-a propovaduit toata ziua cum ca autocare pline cu oameni sunt in fata sectiilor de votare din Europa si ca oamenii de dreapta sunt disperati si cauta solutii ilegale. Pentru prima oara in ultimii trei ani m-a uitat la acest post timp de vreo doua ore. In tara il scosesem din grila pentru ca imi provoca greata. Azi mi-am adus aminte de acel sentiment, practic nu s-a schimbat nimic in mentalitatea acestor oameni, nici dupa arestarea patronului postului. Ei sunt la putere de ani de zile si totusi imprastie in mediul public toxine vrednice de evul mediu. Cum ar fi faptul ca in strainatate oamenii stau la rand la vot, voteaza, apoi se aseaza din nou la rand si incep sa injure sistemul ca nu mai au timp sa voteze. Cine o fi mai disperat in toata povestea asta? Cu 45 de minute inainte de inchiderea votului in tara, raspopitul Gadea implora oamenii din spatele sticlei sa se imbrace si sa mearga la vot. Pentru ca stiau deja sondajele de pe parcursul zilei. Stiau ca totul este pierdut si implorau oamenii sa mearga sa trimita regimul Basescu in afara istoria, instigand la ura. Primul spagatist al tarii facea deja misto ca poporul agreaza in continuare ca regimul Basescu sa mai ramana in spatele noii puteri. Iar Ciuvica, cu ochii scosi din orbite reclama faptul ca MAE a imbunatatit sitemul de vot din diaspora, ca dovada ca au votat peste doua sute de mii de oameni - la acea ora - si ca totul a fost o vrajeala in turul intai, doar pentru a da foc la tara, intocmai cum faceau taranii romani atunci cand veneau turcii sa praduiasca satele noatre. Oamenii astia sunt patetici si traiesc intr-o alta lume.

Ei bine, am trait din nou emotia si bucuria traite in 1996, cand CDR lupta impotriva lui Ilici. Numai ca de data asta o noua generatie de oameni au rasturnat incercarea sobolanilor de a pune sub control total tara. Cred ca nu numai cei din diaspora au schimbat soarta alegerilor dar si generatia tanara din tara. Tinerii, studentii, copiii astia ce au crescut dupa revolutie, au inceput sa inteleaga importanta votului. Dupa ce au vazut ca in tara lor este altfel decat in tarile in care parintii ii duc doar in vacante.
Dupa ce au vazut ca in tara lor nu exista autostrazi, nu exista poduri, nu exista parcuri, nu exista nimic din frumusetea si naturaletea din celelalte tari europene. Parca si pasarile si animalele salbatice au migrat din tara noastra...



Una peste alta, oamenii se schimba, Pamantul se invarte, timpul nu sta pe loc, evenimente se succed, oamenii castiga puterea, o pierd, se bucura, traiesc si mor cu anumite trairi in suflet. Privite de sus, aceste incrancenari sunt minuscule in comparatie cu ceea ce este cu adevarat important in evolutia si viata noastra pe aceasta movila de pamant. Mereu uitam ca nu suntem aici pentru ca asa am vrut noi si pentru ca cineva a ingaduit sa fim aici. Mereu uitam asta si ne lasam purtati de razboaie personale, de sentimente de ura, de false framantari si cheltuim prea mult timp cu chestiuni care nu ne sunt de niciun folos in cresterea noastra spirituala.

Va puteti imagina cum se vad toate aceste zbateri zilnice in ochiul lui Dumnezeu? Va puteti imagina cum toate aceste energii materiale, spirituale, mentale, sunt cheltuite de multi dintre noi in neant si fara de sens? Va puteti imagina ca Cineva asteapta sa ne rupem de aceste pacate zilnice si sa ne ridicam privirea si inimile spre ceea ce este cu adevarat important?

Azi, in biserica fiind, un slujitor al Domnului ne-a adus aminte ca noi nu suntem liberi, nu putem fi liberi niciodata. Ori suntem sclavii pacatului ori suntem sclavii Domnului, dar niciodata nu putem fi liberi, pentru ca nu am fost creati sa fim liberi. Ajuns acasa, am cazut din nou cu inima mea inaintea Domnului si i-am repetat printre altele ceea ce i-am spus de atatea alte ori: Doamne, ma bucur ca sunt robul tau, pentru ca ce sclavie este mai frumoasa decat aceea de a fi sclav pe plantatia Domnului?




Niciun comentariu: