miercuri, 31 decembrie 2014

Domnul sa fie cu voi toti!


Mai manca-v-ar nenea, a trecut si Craciunul asta. Cu tot ce a insemnat el, cu traditii, cu mancare romaneasca, cu bautura romaneasca si cu prieteni romani. Mai putini ce este drept, insa atat a dat Domnul anul asta.

Am mancat zilele acestea cam orice se pune pe masa in tara cu ocazia asta, inclusiv toba, lebar, carnati, racitura. Inca mai am pofta (zilnic) insa de cate un copan frumos rumenit, pe care il scot timid din geanta dupa masa si pe care il rod in loc de snacks-uri, in disperarea colegilor care cred ca mananc ceva prajitura. De multe ori le spun ca este "cake", pentru ca il mananc direct din punga si ei nu baga de seama decat atunci cand ramane doar osul. Le spun timid ca am gasit un os in cake... Acum s-au obisnuit sa ma vada si nu ma mai imbie cu legume... Am zis ca daca voi manca mai multa carne poate poate s-o pune ceva si pe claviatura coastelor mele. Am zis prost...

Se duse deci Craciunul si ne indreptam cu pasi repezi spre Anul Nou. Aici Anul Nou este o zi oarecare in care oamenii daca au chef ies la restaurant, mananca ceva, beau mult si apoi vin acasa. Daca nu au chef atunci stau acasa, mananca ceva, beau mult si apoi se culca. Nimic special, nimic spectaculos. Poate si pentru ca au doar o zi la dispozitie ca sa isi revina. Sunt ceva artificii la cumpana dintre ani dar mai cu seama prin zonele in care stau europeni... In general stii pe unde stau europenii pentru ca in zona este mai deranj si deseori galagie... Pe 2 toata lumea merge la serviciu. Nu este ca in tara, unde oranduirea socialista imparte zile libere oamenilor muncii spre vesnica pomenire... Ca doar pe banii lor stau toti acasa!

Asadar acum, in seara de Anul Nou am observat oamenii cum misuna prin oras. In magazinele europene aceeasi aglomeratie stiuta de acasa, cu specificatia ca aici totul este din abundenta si ajunge pentru toata lumea, nu ramane nimeni fara carnati ori carne ori mezeluri. Americanii insa mai slabut,
nu se agita si nici nu apreciaza in mod special aceasta zi. Eu am cautat ceva fructe, legume, sucuri, salata verde, diferite seminte. Am luat insa carne, lobsteri, prajituri si sucuri. Legume o sa mananc la anul...

Intre timp am vorbit via Skype cu familia, cu prietenii, care erau inaintati in diferite grade... Toata lumea vesela ori cel putin la suprafata.
Ce am inteles eu din anul ce tocmai ne paraseste in fuga? Ca daca stii sa astepti, ai credinta si daca esti consecvent, lucruri bune ti se pot intampla.

Stiu ca multi dintre voi au credinta si mai stiu ca nu toti primiti raspuns. Nu disperati, nu renuntati, nu va suparati, caci indurarea Domnului este mare si toata lumea are loc sub ea. Cereti si vi se va da, bateti si vi se va raspunde. Cereti in numele Cui trebuie si veti primi si pe deasupra! Va spune unul care a cerut, care a batut la usa, care a crezut, care a cerut si care a multumit in numele Domnului Isus Hristos pentru toate cele intamplate in anul acesta.
Caci anul acesta am fost si flamand si speriat si deznadajduit dar nicicand parasit. Am avut noroc de o familie frumoasa si intelegatoare, de prieteni noi care ne-au inteles nevoile si ne-au ajutat asa cum au inteles sa o faca, fara sa le-o cerem, de oameni care mi-au acordat credit si carora le multumesc si prin aceasta cale.

Va salut pe toti cu bucuria sincera a unui An Nou in care voi deja ati intrat si in care voi intra si eu cu voia Domnului. Cu speranta ca va voi vedea ori auzi mai bucurosi, mai deschisi, mai plini de viata, mai buni, mai intelegatori, mai iubitori de frumos, mai indragostiti si mai dedicati decat oricand.

Domnul sa fie cu voi toti in anul 2015! Sa fiti iubiti si ocrotiti!
La Multi Ani dragii mei!



Niciun comentariu: