miercuri, 3 septembrie 2014

Romania feudala a lui Pictor Vonta



De ce a ales Pictor Vonta sa aprobe legea amnistiei fiscale acum? Pentru ca este disperat sa castige alegerile cu orice pret. Pentru ca vrea ca toate mamicile, pensionarii si profesorii care au primit bani in plus de la stat, datorita greselilor facute de functionarii statului, sa zica bogdaproste si sa-l voteze pe carmaci intr-o noua pozitie intru propasirea neamului romanesc pre noi culmi ale civilizatiei… 
De ce trebuie sa fie amnistiati oameni cinstiti, care nu au gresit cu nimic ca au primit mai mult decat li se cuvenea? Conform legii, Curtea de Conturi sau organele abilitate ale statului trebuiau sa faca lumina si sa recupereze prejudicial adus statului. Asa se procedeaza in orice stat normal. 
Dar nu si in Romania feudalismului timpuriu. Nu, aici jupanul Pictor decide cine sa-i pupe picioarele si cine sa plateasca mai mult decat trebuie. Pentru ca din pomana asta socialista nu va pierde statul ori functionarii care au gresit atunci cand au calculat drepturile salariale ale amnistiatilor fiscali, nici pomeneala. Daca Pictor, acest pastarnac al politicii romanesti ar fi lucrat in mediul privat ar fi stiut ca patronul l-ar fi pus sa plateasca dauna produsa din neatentie. Dar daca lucreaza la stat, de ce nu? Cateva zeci de mii de amnistiati nu strica la voturi. Nu vine Pictor cu bani de la partid sa sponsorizeze aceasta amnistie de tip feudal. 
Ci tot platitorii onesti de taxe si impozite, care vor trebui sa plateasca bir in plus, pentru ca cineva trebuie sa plateasca golul creat din neincasarea creantelor date drept pomana inaintea alegerilor prezidentiale. Oare cat de tampiti crede Pictor ca sunt romanii? Este adevarat ca marea masa de votanti ai psd-eilor sunt oameni simpli, needucati politic, dar totusi sa mizezi totul doar pe votul acestora mi se pare un infantilism nemaiintalnit. Evident ca il vor sprijini toti pupincuristii care au capatat slujbe caldute, cu tot neamul lor in adormire. Are grija Dragnea din nou ca toti mortii din cimitir si sfintii din biserici sa se afle pe listele suplimentare. Insa cat tupeu de borfas iti trebuie sa faci un astfel de demers exact inainte de alegeri? Oricum dolofanul nu duce lipsa de tupeu, ca doar maestrul Pastase i-a fost mentor.

La fel cu ordonanta migrarii primarilor care sunt pusi fortat sa aleaga partidul din care vor sa faca parte. Nu treci la psd, adio fonduri. Isi adduce cineva aminte de colectivizarea tarii si de presiunile efectuate de bolsevici asupra taranilor? Nu, de unde sa isi mai aduca cineva aminte. Insa Iliescu traieste si este vesnicul sfetnic al psd-ului. Cred ca si dupa moartea lui, admiratorii cu capatani de oaie ii vor intreba moastele ce sa faca sa le fie bine. Din capul acestor oameni nu a incetat nicicand sa se reverse un rau de doctrina distructiva pentru tara dar benefica pentru un mic grup de oameni, sobolanii rozalii care au parazitat tara asta in ultimul sfert de veac si care nu se dau dusi din politica decat cu picioarele inainte. 
Cat de disperat este Pictor Vonta sa castige alegerile? Extrem de disperat. Astfel ca va arunca totul in lupta, cu riscul de a-si frange gatul. Il cheama ambasadele straine sa dea explicatii? La rahat cu ei, ca doar este jupan in tara lui. Oricum luptele sunt departe de a se fi terminat pentru ca nici macar nu au inceput!

Saptamana trecuta am primit de la MAE, via email, prin ministrul pentru romanii de pretutindeni, o scrisoare prin care eram anuntat ca pe 31 august este ziua limbii. Ziua limbii romane... Nu are sens sa postez aici scrisoarea, in orice caz mi se aducea aminte ca este limba in care a fost scrisa Miorita si ca Eminescu este poetul national si sa ne cinstim limba, care este ca un pod de flori peste rauri, bazaconii de tip comunist. Pai o cinstim in fiecare zi...romanii sunt cei mai tari la limba...
In titlul mesajului trona mare: de la "minitru" tuturor romanilor. Pai bine mai diplomatilor, ca tot este vorba despre limba in scrisoare, macar aveti decenta si emiteti si voi un comunicat in limba romana.
Nicio problema. Ar mai fi data, inca eram in 29 August cand am primit scrisoarea, chiar si in SUA iar scrisoarea este datata 31 August…
Veti spune apoi ca sunt carcotas, dar ma irita atunci cand se foloseste acelasi limbaj de lemn intr-o scrisoare (ca doar vine de la MAE) in care ar trebui folosite cuvinte simple...
In plus, poate ar trebui sa fie facut ceva mai mult pentru romanii care au ales sa munceasca departe de tara. Nu sa li se ia drepturile (de a vota), pentru ca poate ca au ales sa plece din tara scarbiti de ceea ce (nu) se intampla de 25 de ani in tara noastra.
Ca sunt prost platiti in tara lor pentru toti anii pe care i-au investit in educatie, pentru ca nu se intampla nimic bun pentru tara, pentru ca sunt aceeasi oameni in conducerea tarii, care fac legi doar pentru propriile interese. Din pacate nu ne uneste limba romana si niciun pod de flori peste rauri.

Romanii din strainatate vor fi mereu in opozitie, indiferent de cine va fi la putere, cata vreme vor fi priviti doar ca o masa de votanti fara creier si cata vreme vor vedea ca in tara nu se schimba nimic in bine. 
Ei vad cel mai bine diferentele dintre ce se intampla in tarile care i-au adoptat si ce se intampla in tara lor – mai nimic. Ei vad cum aici se pot construi autostrazi in cateva luni pe cand in tara noastra de 25 de ani nu s-a construit de la cap la coada niciuna, doar petice, care sunt inaugurate cu mare alai de fiecare golan care ajunge in fruntea executivului.
Imi pare rau sa spun asta, insa noi nu ne asteptam ca statul roman sa mai faca ceva pentru noi. Ne asteptam sa ni se taie din drepturi, chiar sa pierdem dreptul de a vota, caci asta a fost si este inca spaima sobolanilor comunisti, ca nu pot controla romanii din afara tarii, pentru ca de restul sunt atat de convinsi ca vor fi votati...

Niciun comentariu: