sâmbătă, 2 noiembrie 2013

Porcii




Parlamenarii nu s-au dezmintit, si-au majorat bugetul alocat …lor si au taiat de la infrastructura… Adica exact de acolo de unde NU trebuia. Infrastructura este cea care ar trebui  sa faca tara noastra atractiva pentru oamenii din vest.  Dar cand ai cutitul in mana, de ce nu? Iti imparti banii cu nonsalanta mai intai pentru farfuria ta si la sfarsit pentru farfuria celor multi…

Mai nou se ridica masini parcate regulamentar atunci cand vine prim-ministrul plagiator in vizita. Mi se pare normal, cata vreme ai fost crescut in organizarea de partid de mic copil, sa nu ti se mai para ciudat toate aceste operatiuni, care noua ni se par anormale… Nu vedeti ca toti politicienii se ingrasa dupa cateva luni de cand ajung in parlament? Cum este posibil oare? In loc sa fie stresati ca doar muncesc pentru cetatean si bunastarea acestuia, ei fac randuri de gusi, burti si sub-burti, ca niste porci ingrasati pentru sacrificat. Numai ca ei nu se sacrifica niciodata… cand apare Pinochio, cu din ce in ce mai multe randuri de gusa la gat, cu laturi la bot si cu curul mai mare decat al lui motocicleanu’, nu va ganditi si voi ca un porc a ajuns sa rada de toata tara asta?


Ponta, in opinia mea, a adus functia de prim-ministru la cel mai de jos nivel postdecembrist. Cea mai slaba guvernare, cele mai proaste rezultate si cel mai la vedere numiri in functie de culoarea politica, a amantelor, amantilor ori membrilor familiilor lor. Acum cateva zile citeam ca Sova, marele om de stat, si-a numit amanta intr-un post caldut la ambasada din Londra. 
Pinochio isi numeste prietenul consul prin Africa, toti membrii guvernului isi numesc fara examen oameni in posturi gras platite din impozitele romanilor. Si oamenii tac. Tac si toate discursurile membrilor guvernului sunt seci. Doar anunta ca nu sunt bani la buget, ca nu pot majora amaratele de pensii minime, ca nu au bani pentru doctori si invatatori. Dar pentru ei au bani. 
Mediul privat tace. Predictibilitate nu mai exista. Somnorila se cearta cu zgonila, zgonila vrea sa-l tunda pe cernila si sa-I cumpere sacou. Cine cacat guverneaza tara asta? Cine vegheaza la bunul mers al lucrurilor?

Oamenii ies in strada si protesteaza anemic impotriva gazelor, a exploatarilor miniere. Pinochio ii asigura pe partenerii externi ca oamenii respectivi sunt minoritari si ca in timp vor fi acoperiti de majoritari. De ce nu se mobilizeaza mai mult oamenii, de ce nu merg la guvern sa-I scoata afara pe toti nesimtitii aia care au facut scenarii la televiziuni in urma cu doi ani si care isi bat joc acum de toti, din scaune de ministri, inclusiv de cei care i-au votat? De ce poporul asta al nostru nu este interesat de viata lui? De ce poporul asta al nostru s-a obisnuit sa isi verse salariul doar pe mancare, rate la masina si la casa, sa stea la televizor mancand seminte si sa comenteze cum 10 speriati cer stoparea exploatarilor care vor afecta iremediabil si tara lor? 
Nu contenesc sa ma mir, pentru ca stiu ca romanii ies din tara din ce in ce mai mult si vad cum este nivelul de trai in tarile pe care le viziteaza, vad infrastructura, vad mediul inconjurator. Probabil ca s-au saturat si ca sunt convinsi ca nu mai au pe cine vota, sunt scarbiti. Dar tocmai de aceea este eronat sa-I lase in continuare pe parazitii astia care au paralizat tara. Este in puterea lor sa ii faca macar sa asculte vocea poporului. Daca nu pleaca macar sa asculte si poporul din care au plecat. 

Este posibil sa fiu naiv in gandire dar sunt convins ca nu sunt singurul care gandeste astfel. Si mai sunt sigur si de faptul ca cei zece speriati cum spun guvernantii, vor veni duminica asta cu inca zece, iar duminica viitoare cei zece speriati adusi de primii, vor aduce la randul lor inca zece. Ce va fi de facut atunci? Variante sunt: pleaca porcii cu elicopterul, pleaca speriatii si-i lasa pe porci sa-si produca singuri salariul din tara, ori porcii sunt scosi din parlament precum cei din Ferma Animalelor…

Niciun comentariu: