luni, 29 iunie 2015

Din nou despre Romania feudala a lui Victor Viorel


Era la mintea cocosului ca hotzii din parlament isi vor apara tovarasul. Pentru ca urmeaza si ei la rand pentru fapte facute in timpul ori inaintea mandatului. Asa se gandesc ca unde-s multi, puterea creste...
Am ras cu lacrimi cand am auzit ca de fapt actiunea procurorilor este o lovitura de stat. Asta ori este prost ori este prea prost ca sa creada ca lumea va pune botul la grohaitul lui patetic.

Este acuzat de fapte de coruptie, de spalare de bani si de falsificare de documente. Si asta este doar primul dosar, pentru ca oamenii astia au calcat efectiv pe cadavre pentru a ajunge acolo unde sunt acum si de unde le este frica sa se coboare. Ce mai conteaza ca este sacrificata imaginea tarii? Care imagine, ca au terfelit-o ei in ultimii ani de nu mai exista nicio imagine. Doar o tara de mana a treia unde fiecare cand fura suficient de mult isi cumpara un loc in parlament pentru a putea avea acces la informatii ca sa fure si mai mult, asta este schema generala.

Pe mine ma mira faptul ca romanii stau si se uita la televizor in loc sa reactioneze, asa cum se intampla in orice tara normala. Romanii au televizoare, fotolii si seminte de bostan. Poate si Antena 3. Si atunci pentru ce sa iasa in strada daca nu ii priveste pe ei? De abia au ce show sa vada seara tarziu si ce sa comenteze a doua zi la serviciu. Romania a devenit o tara in care nu se mai intampla nimic altceva decat circ. Institutiile sunt incontrolabile, ministrii sunt anchetati mai bine de jumatate dintre ei, s-a furat tot ce se putea fura, au plecat probabil un sfert dintre romani la munca in strainatate. primul ministru, acest imberb politic, marele om de stat, urmasul lui Titulescu, as spune mai degraba umbra lui, a fugit la Baiazid sa isi trateze rotula. Si de acolo grohaie patetic ca el nu poate veni in baston sau in caruciorul cu rotile, de parca aceasta stare ar fi incompatibila cu viata. Ministrul de finante german este in scaun cu rotile daca nu ma insel si lui nu ii este rusine sa apara asa la guvern.
Cunosc oameni in scaunul cu rotile care au nu numai o disabilitate temporara si merg zilnic la munca. Acest grohaitor care a plecat bizar din tara la Baku, fiind singurul oficial de rang inalt care a spart boicotul UE, apoi la Istanbul, pare ca a fugit cu cheia de acasa. Cu cheia guvernului si deci a tarii. In lipsa lui nimeni nu mai ia nicio decizie, ministeriabilii nu mai muncesc, toata lumea cred ca sta cu bagajele la usa biroului, pentru ca acest guvern va pleca. Trebuie sa plece.


De ce a plecat sa se trateze la turci acest om? Ce l-a facut sa plece pe furis din tara? Doar gandul de zornait de catuse? Mai devreme sau mai tarziu va ajunge si acolo. Pentru ca nu are cum sa pacaleasca la nesfarsit pe toata lumea. Vine in curand timpul sa plateasca pentru furaciuni. La fel ca si mentorul sau. Dupa parerea mea, grohaitorul cu rotula sparta a pierdut deja totul. Este doar o chestiune de timp pana cand va fi rejectat si din propriul partid. In Europa el nu cred ca a reprezentat niciodata nimic, cata vreme a vorbit ceva afara si altceva in tara. Asadar va ramane in istorie doar ca un grohaitor cu ratul mare. Din punctul meu de vedere, poate sa isi tina piciorul in aer inca doua saptamani sau la fel de bine cat mai multi ani... Cat despre iobagii lui Johanis, nicio problema. La fel i-a considerat si grohaitorul cu rotula de cristal pe romani, de trei ani incoace. Ca pe o gloata buna de manevre, intr-o Romanie intoarsa cu cateva secole in urma, in feudalismul timpuriu.

Despre celalalt om mare de stat, Gabi Oprea, asta s-a horatat sa joace cartea pe care a jucat-o partidul maghiarilor de 25 de ani. Joaca mereu cu cine se apropie de zona puterii. Asta este doar un bufon infatuat care se vede deja la butoanele grohaitorului. Dar joaca bine politic. Pentru el, zic.
-----------------------------------------------------------------------------------------------

Acum doua zile, intr-un parc destul de aglomerat, am vazut la un metru de mine o vipera. Statea in iarba tunsa scurt si se incalzea la soare. Iarba era tunsa scurt. Vipera era cheala cred...

Niciun comentariu: