sâmbătă, 15 martie 2014

Durerea, ca o primavara eterna...


Nu trebuie sa taceti! Voi cei ce credeti in Sfanta Scriptura, nu taceti! Cei care l-ati cunoscut in inimile voastre pe Regele din Cer, nu taceti! Inaltati in fiecare zi rugaciuni, chiar daca durerea v-a amortit simturile.

Caci ce este durerea mai mult decat momentul sublim in care ai realizat cui trebuie sa-I slujesti? Ce este durerea mai mult decat ziua in care ai realizat ca armate de ingeri te vor in Cer iar tu trebuie sa lupti aici pentru locul tau acolo.

Ce este durerea mai mult decat infinit de seci zile in care astepti infrigurat un semn ca nu esti singur. Zile in care stii pe cine iubesti cel mai mult dar ca nu poti pleca acolo pentru ca nu tu hotarasti ceasul si atunci accepti incovoiat dulcea durere…

Nu trebuie sa taceti! Voi ce ati cunoscut bunatatea si rasplata pentru credinta voastra, nu taceti! Cei care stiti ca v-ati lasat in voia Lui, nu taceti! Rugati-va in fiecare zi pentru ca si noi si voi sa simtim altfel durerea.

Caci ce este durerea mai mult decat ziua in care simti ca iti cresc aripi dar acestea nu te pot inalta din pricina prea multor neputinte. Ce este durerea mai mult decat ziua neagra in care nu ai citit cuvintele Lui si in care El pare ca nu te mai aude.

Ce este durerea mai mult decat zilele fara de sens in care ti pare ca esti abandonat si ganduri negre se abat asupra existentei tale. Zile in care uiti pe cine trebuie sa iubesti mai mult si esti sigur ca poti pleca sa-ti gasesti singur drumul.

Nu trebuie sa taceti! Voi ce ati auzit cuvintele Lui si care ati simtit atingerea Lui, nu taceti! Mergeti de mangaiati in fiecare zi pe cei care sunt in deznadejde, chiar daca durerea inca va mai apasa si voua inimile! Chiar daca ati uitat pe drum care sunt regulile placute Lui, scuturati-va de gandurile rele si slujiti-I Lui.

Caci ce este durerea mai mult decat zilele toate in care trebuie sa scapam de gandurile neputintei si sa imbracam haina noua a credintei! Ce este durerea altceva decat sa incerci sa fii singur pe un drum, fara aripi crescute si fara sperante, cuvinte ori divin sprijin care sa te faca sa ajungi la capatul drumului.

Ce este durerea, altceva decat o zi in care nu-ti gasesti timp sa rostesti numele Lui si in care nu-ti gasesti timp sa mangai o inima pustiita de speranta. O zi in care prietenul tau ori un necunoscut are nevoie de sprijinul tau, iar tu treci pe langa el asa cum treci pe langa intreaga ta viata, rece si grea ca o iarna urata transformata in eternitate.

Nu trebuie sa taceti! Dati slava numelui Lui si cautati imparatia Lui! Ca pe o primavara eterna, in care durerea va deveni doar o dulce amintire…

Niciun comentariu: