marți, 25 februarie 2014

Deuteronom 31:8



Acum cateva zile a nins cu tunete. Da, au confirmat meteorologii si au dat pe post imagini cu sunet. Cica "lake effect". Dupa aceea a plouat cu tunete de m-au trezit in miez de noapte. Dupa o zi ningea si viscolea. Fara tunete… Saptamana asta a venit un nou vortex polar. Toti sunt cu nervii intinsi: drumarii pentru ca nu mai au liniste dar nici sare nu mai au pentru a o arunca generos pe strazi si autostrazi, dar si soferii, care au constatat ca au aparut mii de gropi in carosabil dupa valul de zapezi din iarna aceasta. 
In rest, orasul este inghetat, oamenii la fel, asteapta sa vina vremea mai buna.


Ei spun ca s-au aruncat sute de mii de tone de sare si ca s-a consumat de trei ori mai multa decat in ceilalti ani! Toti spun ca este caraghios si ca nu pot conduce masinile printre gropi… Ma bufneste rasul la gandul ca in tara mea soferii invata sa conduca printre gropi…Apoi continua sa conduca printre ele toata viata, fara sa le mai ia in seama, le cunosc asa cum cunosc o casa, un bloc ori un hoit de animal abandonat pe autostrada, pe langa care trec saptamani in sir...
 
S-a rupt in sfarsit constructia politica anormala care a reunit atat partidul rosu cat si partidul galben. Ca celalalte, al treilea si al patrulea, chiar nu contau. Cu plansete, cu lacrimi de crocodil, cu teatru ieftin jucat in fata camerelor de luat vederi. Ca va vrem alaturi de noi, ca haideti sa guvernam impreuna ca sa fie bine pentru toata lumea. Impins de la spate de ciuma rosie, Ponta nu a mai tinut cont de nimic, asa cum era previzibil sa se intample. Crin, un fel de al doilea prostanac, spera acum ca va lua atat fotoliul de premier cat si pe cel de presedinte de unul singur. Partidul din care face parte ultimul numit are doar cateva figuri marcante, restul sunt pleava, sunt croiti pe interese si combinatii meschine.

Dar vom trai si vom vedea. Probabil ca vom vedea din nou partidul maghiarilor imparatind peste ministerul culturii sau al mediului, ca acolo se pricep ei cel mai bine, la taiat copaci. Va fi un an cu intamplari memorabile, but I don’t give a shit, cum zic astia pe aici. Sa fie la ei, numai Antonescu sa nu iasa presedinte ori vreun ciumpalac de culoare rosie.

Exista o persoana in Romania careia vreau sa ii transmit in mod special un mesaj. As fi putut sa o fac direct, insa vreau sa o fac prin intermediul acestui blog. Aceasta persoana care mi-a intins candva mana si care m-a influentat de multe ori, cu o personalitate impresionanta, mereu optimista si cu o buna dispozitie debordanta, are zilele acestea o inima zdrobita, din motive pe care doar le pot banui. Nu o spune insa pentru ca este foarte mandra sau pentru ca nu mai poate. Eu stiu ca si cei mai puternici oameni au nevoie de incurajari.
As vrea sa ii transmit doar mesajul “Deuteronom 31:8”. Acest mesaj mi-a fost dat si mie in aceasta seara de o persoana draga si il voi da mai departe, pentru ochi care au nevoie de incredere si credinta. Si daca persoana la care ma gandesc si pentru care am scris acest paragraf va gasi pe inima sa acest mic text, poate imi va da sub o forma sau alta un mesaj ca s-a simtit mai puternica dupa aceea.
Eu il trimit din inima, pentru o inima ranita, ce are nevoie de prieteni buni si de incurajari pentru a merge mai departe.

Mai exista cineva in Romania, caruia i-am promis foarte de curand ca ii voi dedica o intreaga postare, dar vremea aceea inca nu a trecut, asa ca se poate astepta in fiecare zi la acest lucru…. Prietenii stiu de ce. Acum ruleaza pe NBC - The Voice of America, cu Shakira intr-o forma de zile mari si Usher, tuns cu masina de tuns oile, in juriu...

Niciun comentariu: