joi, 27 iunie 2013

Ia-mi decat un kilogram de zahar...

Semidoctismul este cel mai cumplit flagel al omenirii, mai cumplit decât molima, foametea şi războiul, un flagel necunoscut până-n secolul nostru. Semidoctismul este un despot, cum n-a existat niciodată până acum. Un despot care-şi are slujitorii lui, sacerdoţii şi sclavii, un despot în faţa căruia totul s-a prosternat cu dragoste şi superstiţie, cum nimeni nu şi-ar fi putut imagina până acum, în faţa căruia ştiinţa însăşi tremură şi-i cântă-n strună într-un mod ruşinos. (Dostoievski, Demonii)

Fratilor, DECAT nu este acelasi lucru cu DOAR/NUMAI! Ca adverbe restrictive, în construcții afirmative se folosesc numai sau doar, iar în construcții negative se foloseste decât. Asadar, ca sa folositi DECAT trebuie sa mai puneti si un NU inaintea constructiei. Ca sa nu mai vorbesc despre "oualele" vopsite, despre EI are, ei ESTE...

In mod evident, fiecare dintre voi se loveste de ei in fiecare zi. Ii vezi vorbind despre filme bune, dar au intre dinti coji de seminte. Ii auzi vorbind despre Woody Allen dar ei se uita la Alina Plugaru.
Ii vezi cu un ziar prestigios sub brat, dar ei citesc in taina rubrica fetelor dezbracate de la nu stiu ce pagina. Ii vezi discutand aparent politica internationala dar ei sunt fani Antena 3, unde semidoctismul este la el acasa....
Daca citesc o carte, nu se lasa pana nu ti-o vara sub nas, sub pretextul de a nu te lasa in necunostinta...
Sunt vampiri energetici, te sug pana la epuizare apoi se descotorosesc de tine la fel de usor.
Multi dintre ei ajung "oameni mari" dar nu totdeauna din cauza meritelor lor deosebite ci a unor complexe de imprejurari si a faptului ca pot pacali foarte usor.

Semidoctul se lauda cu orice, inclusiv cu numarul de minute - de obicei jumatati de ora - petrecute intr-o anumita pozitie sexuala (chiar daca la el dureaza doar trei minute...). Se lauda cu copiii si rudele sale, care invariabil sunt cei mai destepti din Univers.
Acasa considera inadecvat sa se spele pe maini dupa ce le-a bagat in gura, in nas ori in cur sau in alte zone inghinale, insa in societate tipa ca nu suporta decat hartie alba in trei straturi si sapun cu aloe.
Adora sa fie in centrul atentiei, sa fie invitat la evenimente, sa fie bagat in seama. Nu ii place sa fie intrerupt si oricum nu uita niciodata unde a ramas cu povestirea, ba o reia putin mai inapoi, pentru a fi sigur ca toata lumea a fost atenta. Sunt VIP-uri, apar la tv, neaparat cu gene false, lentile colorate si sani proaspat ajustati.



Domnii sunt spilcuiti, pensati, ojati si cu fese ridicate chirurgical. Chiar daca la burti nu au ce face si le strang insistent cu curele groase din piele. Si isi spun metrosexuali.
El ii apara frenetic pe cei din aceeasi tabara. Daca s-a prins ca l-ai descoperit, nu se va lasa pana ce nu te va pune la colt in fata gastii lui de prieteni.
Traim intr-o lume nebuna, in care valorile se inverseaza frecvent. Traim intr-o lume in care nimic nu pare a anunta faptul ca inaintam spre noi culmi ale civilizatiei ori culturii.

luni, 3 iunie 2013

Dentistul


Pentru ca trebuie sa ma pregatesc din toate punctele de vedere pentru plecarea de peste ocean, a venit si randul eliminarii unei carii dentare...
Am programat asadar vizita la dintar si am asteptat cuminte sa treaca zilele... Pana azi, cand s-a implinit sorocul...si a trebuit sa-mi dau suturi in dos pentru a merge la locul cu pricina.
Evident ca nu as fi mers daca nu ar fi mers si soata mea, cu o problema asemanatoare.
Am lasat-o pe ea prima si am zis sa astept linistit in ... sala de asteptare. Desi butonam televizorul, eram cu urechile in camera de lucru, unde Carmen era torturata de freza aia infernala.
Cand s-a deschis usa si a iesit ea, eu eram deja albastru. Initial nu am mai vrut sa intru, pentru ca mi se inmuiasera picioarele.
M-am incurajat si am spus: ok, intru dar fara sa-mi faceti injectie, pentru ca nu suport acele in vena, in gura sau oriunde in corp...
- Ok imi spune doctorul, numai ca daca va doare, va rog ridicati mana stanga (cred ca i-a fost frica sa nu-l pocnesc cu dreapta), ca sa stiu si sa ma opresc! Si va rog sa nu ma muscati, pentru ca o sa turbati!





Ce sa va spun mai copii, am inceput sa ridic mana intocmai unui arbitru din divizia a treia... Bietul doctor se oprea, ma intreba cat ma doare (...) apoi se apuca din nou de frezat cu instrumentul lui de tortura.
Doar ce pornea freza si mana mea era deja in erectie!


In cele din urma, exasperat de cartonasele mele galbene ridicate frenetic, a decis sa imi faca anestezie locala, altfel riscand sa ne prinda miezul noptii in cabinet...
In zadar am zis eu ca voi incerca sa suport, doctorul a venit cu seringa in falca mea si m-a intepat in cateva locuri de mi-a sarit basca...
In trei minute mi-a amortit locul, iar el a putut sa se distreze dupa aceea in voie cu frezele. Eu clateam, scuipam, imi stergeam transpiratia de pe frunte si il intrebam de fiecare data daca mai are mult de gaurit...
Dupa jumatate de ora, a pus ultimul instrument jos iar eu am fugit realmente din cabinetul in care mirosea a os ars... dupa ce evident am decartat banul.
Acum astept de doua ore sa-mi simt falca si limba, pentru a putea manca. Dupa aproape trei ore de la injectie, jumatate de fata inca este flescaita si nu o simt.
Bine ca nu mi s-a facut rau si nu am dormit pe scaunul dintarului, pentru ca am antecedente in sensul asta...


Sent via BlackBerry from Vodafone Romania